Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Alber Elbaz stopper som kreativ direktør i Lanvin

Endnu en højprofileret designer forlader sin post som chefdesigner – muligvis for at overtage Raf Simons' nu tomme stol hos Dior.
Endnu en højprofileret designer forlader sin post som chefdesigner – muligvis for at overtage Raf Simons' nu tomme stol hos Dior.

Efter 14 år som kreativ direktør i Lanvin, forlader marrokkanskfødte israelske Alber Elbaz posten. Ifølge Business of Fashion sker bruddet mellem Elbaz og det traditionsrige, franske modehus efter uenighed mellem ham og Lanvins ejer Shawn-Lan Wang samt administrerende direktør Michèle Huiban.

Uenigheden skal have handlet om, hvordan Lanvin skulle få en kapitaltilførsel for at kunne udvikle og positionere luksusmærket yderligere. I følge Business of Fashion skal Elbaz have syntes, at ejeren Shawn-Lan Wang har prissat Lanvin for højt i forhold til at lade Lanvin opkøbe af en større luksusmærke-gruppe.

LÆS OGSÅ: “Raf Simons forlader Dior”

De ansatte i Lanvin blev i eftermiddags indkaldt til et møde, hvor de fik præsenteret nyheden om Elbaz’ exit. Designteamet blev dog allerede orienteret i morges.

Business of Fashion spekulerer i, at de cirka 10 procent af aktierne i Lanvin, som Elbaz ejer, har været medvirkende årsag til, han er blevet i modehuset så længe. De spekulerer også i, om Alber Elbaz nu står til at overtage posten efter Raf Simons, som netop har forladt stillingen som kreativ direktør i Dior.

Kilde: Business of Fashion