Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

10 virksomheder får tilskud til at lave miljømærket tøj

Miljøstyrelsen har tildelt samlet 400.000 kroner til ti virksomheder, der arbejder med at miljømærke en række tøj- og tekstilprodukter.
Miljøstyrelsen har tildelt samlet 400.000 kroner til ti virksomheder, der arbejder med at miljømærke en række tøj- og tekstilprodukter.

Der har været rift om Miljøstyrelsens tilskud til at udvikle miljømærket tøj og tekstil. Tilskuddet på samlet set 400.000 kroner er nu givet til 10 virksomheder, der laver alt fra politiuniformer til babytøj og pudebetræk.

Miljøstyrelsen vil ikke sætte navn på de udvalgte virksomheder, eftersom virksomhederne ikke har fået et af de to officielle miljømærker EU Blomsten eller det Nordiske Svanemærke. Men de får nu tid til at arbejde med tøjet, så de på længere sigt kan opnå et af miljømærkerne.

LÆS OGSÅ: “Skadelig kemi fra friluftstøj er stor miljøsynder”

Det er kun de mest miljøvenlige fibre, der kan bruges for at opnå de to miljømærkninger. Der er strenge krav til kemikalierne, som anvendes i produktionen, og der er krav til spildevandet fra blandt andet uldvaskerier og farverier.

Desuden er der krav til kvaliteten af det færdige produkt, således at det er mindst lige så godt som andre tekstiler. Det er godt forbrugerne af tøjet og godt for de områder, hvor tøjet produceres.

De 10 virksomheder ligger i Grenaa, Næstved, Brøndby, Aalborg, Haslev, Herning, Dragør, Holstebro, Kolding og Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: “Temadag om kemikalier i tekstilindustrien”

Ud over almindeligt tøj som T-shirts og sweatshirts producerer de arbejdstøj til DSB, postarbejdere, bageri-, pleje- og hospitalsansatte, medarbejdere i fødevareindustrien, babytøj, udklædningstøj, sengetøj, løbere, møbel- og biltekstiler og servietter.

Virksomhederne skal være færdige med udviklingen af det miljømærkede tøj i april, hvorefter der tages stilling til, om de opnår EU Blomsten eller det Nordiske Svanemærke, oplyser Miljøstyrelsen.