Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Mark Tan delte Stjernedryspris med hele branchen

Designeren benyttede sin takketale til at sætte fokus på ildsjælene i modebranchen.
Designeren benyttede sin takketale til at sætte fokus på ildsjælene i modebranchen.

Mark Tan benyttede prisuddelingsfesten lørdag aften på Kulturværftet i Helsingør som anledning til at sætte fokus på modebranchen.

“Jeg er beæret over at være blevet taget i betragtning og blive tildelt prisen. Det er en stor ære og en stor anerkendelse. Og det er en drivkraft til at fortætte. Så synes jeg det er en stor anerkendelse af branchen generelt at mode bliver inkluderet i en kunst og kulturpris,” sagde Mark Tan på den røde løber, inden selve prisoverrækkelsen.

LÆS OGSÅ: “Mark Tan modtager endnu en prestigefuld pris”

Kronprinsessen fremhævede i kronprinsparrets motivation for at tildele Mark Tan Stjernedrysprisen, at han også har bæredygtighed med i sine designs.

“Mark Tan skiller sig positivt ud i designverdenen ved at påtage sig en ansvarlighed i produktionsprocessen med fokus på bæredygtighed. Han designer tøj der kan holde en levetid og han sørger for at bearbejdningen af materialer er så enkel såom muligt. Mark Tan designer med nutidens teknologi og i et tidløst design med respekt for det traditionelle håndværk. Vi håber at stjernedrysprisen vil understøtte mark tan i hans meget lovende og fremadstormende karriere,” sagde HKH Kronprinsesse Mary.

LÆS OGSÅ: “Stem til Dansk Design Talent – Magasin Prisen”

“Jeg er stolt over at blive anerkendt i en forsamling af så dygtige og dedikerede mennesker og det er et stort skulderklap for modebranchens hårdtarbejdende ildsjæle. For vores fag kan til nogle tider blive betragtet udefra som letbenet og ikke inkluderende. Men vender man vrangen ud, er det et fag, som prøver at inkludere ved at portrættere strømninger og bevægelser, der opstår i vores samtid med alle de kulturer og farver, vores verden rummer. Moden er et billede på vores samfund og en spejling af vores identitet. Den berører os alle og det er jeg stolt over at være med til at formidle. Jeg er meget beæret over at få lov til at stå her i aften. Tusind tak,” sagde Mark Tan blandt andet i sin takketale.

Du kan se Mark Tans takketale ved at klikke her.