Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

American Apparel indgiver konkursbegæring

Tøjmærket baseret i Los Angeles har indgivet en konkursbegæring, der skal føre til en reorganisering af selskabet inden for seks måneder.
Tøjmærket baseret i Los Angeles har indgivet en konkursbegæring, der skal føre til en reorganisering af selskabet inden for seks måneder.

Det er kun tre måneder siden, at American Apparel fremlagde en plan, der skulle vende skuden for den økonomisk trængte virksomhed. Men nu indgiver virksomheden konkursbegæring. Det skriver Women’s Wear Daily.

LÆS OGSÅ: ”American Apparel præsenterer planer for fremtiden”

I forbindelse med konkursbegæringen, reorganiserer American Apparel sig selv og vil indenfor de næste seks måneder barbere den nuværende samlede gæld på knap to milliarder kroner ($300 millioner) ned til 900 millioner kroner ($135 millioner). Dermed er det ikke endegyldigt slut for det L.A.-baserede tøjmærke.

”Restruktureringen gøre det muligt for American Apparel til at blive en stærkere og mere levende virksomhed,” udtaler direktør Paula Schneider i en erklæring.

Det er American Apparels forhåbning at gennemføre en fornyelsesstrategi, der blandt andet skal føre til stigende e-handel.

LÆS OGSÅ: ”American Apparel har betalt 29 millioner for at ende chikane-søgsmål”

Virksomheden har været gennem en turbulent periode, siden stifteren Dov Charney blev anklaget for sexchikane. Siden er han blevet fyret, og Paula Schneider er blevet indsat som ny direktør.

Kilde: Women’s Wear Daily