Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

H&M og UNICEF samler ind til syriske børn på flugt

I forbindelse med UNICEFs indsamling til børn på flugt i og omkring Syrien opfordrer H&M nu deres kunder til at yde akut hjælp direkte i butikker.
I forbindelse med UNICEFs indsamling til børn på flugt i og omkring Syrien opfordrer H&M nu deres kunder til at yde akut hjælp direkte i butikker.

Den svenske tøjgigant giver de næste to uger deres kunder mulighed for at runde deres køb op og donere et valgfrit beløb ved kassen. Det er gjort muligt i alle 78 danske H&M butikker.

”Vi er meget berørte af situationen og ønsker at hjælpe UNICEF i deres arbejde med at hjælpe børn på flugt. Derfor giver vi vores kunder mulighed for at runde deres køb op, når de handler i H&M. Alle beløb gør en forskel,” siger Christel Friis-Mikkelsen, H&M’s danske direktør, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: “Henrik Vibskov designer t-shirt til flygtningehjælp”

Siden 2004 har H&M samarbejdet med UNICEF og har blandt andet støttet projekter i Cambodja og Indien.

”Vi er utrolig glade for og stolte over, at H&M igen har valgt at gøre en forskel sammen med os. Det rykker virkelig noget, når en virksomhed og samarbejdspartner som H&M hjælper med at samle ind og skabe opmærksomhed om en så vigtig sag. Medarbejderne, kunderne – alle involverede – skal have den største tak,” siger Steen M. Andersen, generalsekretær i UNICEF Danmark.

LÆS OGSÅ: Costume & Venner samler ind til syriske flygtninge

Ifølge UNICEF kan både store som små beløb gøre en forskel. 3,50 kroner kan række til 58 vandrensningstabletter, der kan rense 230 liter vand, som gør det sikkert at drikke.

Kunderne får mulighed for at runde op i H&M-butikker indtil den 3. oktober 2015. Det er også muligt at donere penge til UNICEF’s arbejde, selvom man ikke har købt varer i butikken.