Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Parsons nye rektor sætter fokus på bæredygtighed

Den nye moderektor på New Yorks anerkendte designskole kommer med en lang baggrund inden for mode og bæredygtighed.
Den nye moderektor på New Yorks anerkendte designskole kommer med en lang baggrund inden for mode og bæredygtighed.

Parsons, The New School for Design i New York er kendt som studiestedet for Donna Karan, Marc Jacobs, Anna Sui og Alexander Wang. Skolen har fået en ny moderektor, som hedder Burak Cakmak, og han vil have fokus på bæredygtighed. Det skriver Business of Fashion (BoF).

LÆS OGSÅ: “Teen Vogue og Parsons laver online modestudium”

Ifølge en undersøgelse foretaget af BoF er bæredygtighed netop et emne, som de studerende efterspørger. Ud af cirka 4.000 adspurgte designstuderende var kun 44 procent tilfredse med bæredygtighedsniveauet i undervisningen på skolerne. Og på Parsons var det kun 41 procent, som var tilfredse.

Bæredygtig baggrund

Burak Cakmak begyndte sin karriere hos Gap i år 2000, som på det tidspunkt var – ifølge rektoren – verdens største specialdetailkæde.

”Der var pres fra resten af verden for, at vi opførte os ansvarligt. Vi måtte overveje, hvordan vi håndterede leverandører og se forbi grænserne i forhold til design og produktion,” siger Burak Cakmak til Business of Fashion.

I 2008 blev han ansat af Kering Group for at implementere bæredygtighedsstrategier i gruppens luksusmærker, som blandt andet tæller Gucci, Stella McCartney og Bottega Veneta.

LÆS OGSÅ: “Modeuddannelserne på KEA bliver bæredygtige”

”Jeg havde forståelse for, hvordan bæredygtighed fungerer i en fast fashion-virksomhed, men jeg måtte gentænke, hvad det vil sige for luksussegmentet”, siger Burak Cakmak.

Den nye rektor blev udvalgt blandt 200 ansøgere og skal erstatte den gamle rektor Simon Collins, som sad i stillingen i seks år.

Kilde: Business of Fashion