Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designkonkurrence vil demokratisere moden

The Fashion Crowd Challenge er en ny verdensomspændende designkonkurrence, hvor alle må være med, og forbrugere er dommerne.
The Fashion Crowd Challenge er en ny verdensomspændende designkonkurrence, hvor alle må være med, og forbrugere er dommerne.

Der er en ny designkonkurrence i gang netop nu. Den hedder The Fashion Crowd Challenge, og der er stadig mulighed for at tilmelde sig indtil den 9. september 2015.

Konkurrencen har et anderledes twist idét, der ikke er krav til deltagerne om at have en designuddannelse. Derudover bliver tøjet bedømt af modeinteresserede – imodsætning til en ekspertpanel for eksempel.

LÆS OGSÅ: “Svensker løb med prisen ved Designers’ Nest”

Målet er at demokratisere moden med et åbent feed-back system og et set up, der lægger op til samarbejde for derigennem at skabe bedre muligheder for designere og bedre mode.

Sådan foregår det

Tilmelding til konkurrencen er begyndt og fortsætter indtil den 9. september. Fra den 10. september og indtil den 7. oktober kan man løbende sende designs ind i form af billeder og video og få feedback, så man kan ændre i sine designs.

LÆS OGSÅ: “Konkurrence gav designstuderende bæredygtigt boost”

Afstemningen vil finde sted mellem den 8. og den 15. oktober, og førstepladsen bliver udnævnt den 16. oktober. Vinderen vil modtage 672.000 kroner (100.000 dollar) som startkapital til at lancere et modemærke.

Læs alt om konkurrencen på deres hjemmeside ved at klikke her.