Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Modeuge

Barbara I Gongini blander genrerne

Den danske designer med færøske rødder lavede som opfølgning på sit modeshow et arrangement, hvor hun blandede design med musik, fotografi og ballet.
Den danske designer med færøske rødder lavede som opfølgning på sit modeshow et arrangement, hvor hun blandede design med musik, fotografi og ballet.

Designeren Barbara I Gongini inviterede torsdag aften en række gæster til The Lab på Østerbro. Her talte hun om sine inspirationskilder og viste dele af sin kollektion frem med hjælp fra et improvisatorisk rockband og en balletdanser.

”Jeg brugte også bandet The Magnetic Eagle under fremførelsen af mit show på Københavns Rådhus onsdag aften, og det var nervepirrende på alle måder, fordi jeg ikke kan kontrollere dem. Jeg elsker deres improvisatoriske stil, men mine nerver kan slet ikke holde til det,” siger Barbara I Gongini med et stort grin til Fashion Forum.

Færøerne som inspiration

Hun bruger kun sort, hvid og grå i sine kollektioner, og inspirationen kommer fra Færøerne, som efter hendes mening fremstår meget farveløs på grund af det regnfulde klima.

”Jeg ville ønske, at jeg havde opfundet avantgardekonceptet, men det gjorde jeg ikke. Avantgardescenen bruger et farveløst koncept, som skyldes den mere ekspressive form for tilgang til mode, der udforsker formaspektet og tager den temmelig langt ud,” siger Barbara I Gongini, selvom hun samtidig understreger, at hun elsker farver.

LÆS OGSÅ: ”Tøj vendt på vrangen skal skabe fokus på CSR”

”Bare ikke i denne sammenhæng. Sort er rolig for mig, og det er en absolut ikkefarve. Det er mere fraværelsen af farve, som jeg finder interessant,” forklarer hun.

Arrangementet var blevet til i fællesskab med Olympus Audio and Imaging, som gav alle deltagere mulighed for at fotografere og optage en improviseret optræden fra The Magnetic Eagle.

Bandet lagde lydbilledet til en optræden af Den Kongelige Ballets danser Marcin Kupinski, der optrådte i tøjstykker fra Barbara I Gongini.