Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Aktionærer godkender fusion med Net-a-Porter

Aktionærerne i Yoox Group har vendt tommelfingeren opad til den planlagte fusion med Net-a-Porter Group.
Aktionærerne i Yoox Group har vendt tommelfingeren opad til den planlagte fusion med Net-a-Porter Group.

Aktionærerne i Yoox er blevet enige om at udnævne Natalie Massenet, Richard Lepeu og Gary Saage som medlemmer af bestyrelsen for den nye Yoox Net-a-Porter Group SpA. Det skriver Women’s Wear Daily.

De tre nye medlemmer fra Net-a-Porter og Richemont glider ind i bestyrelsen med virkning fra tidspunktet af fusionen. Samtidig blev aktionærerne i Yoox enige om en fremtidig udvidelse af aktiekapitalen på op til 200 millioner euro.

LÆS OGSÅ: ” Yoox og Net-a-Porter sætter skub i det digitale luksusmarked”

Natalie Massenet vil blive ledende bestyrelsesformand af den kombinerede gruppe, hvor hun vil få en række definerede ansvarsområder. Yoox grundlægger og administrerende direktør Federico Marchetti bliver den nye gruppes direktør.

Potentiale for synergier

Ifølge en erklæring udstedt af Yoox integrerer fusionen “to selskaber, der er meget komplementære med betydeligt potentiale for synergier. Det endelige mål med fusionen er at skabe en af ​​de førende grupper inden for online luksusmode segmentet i hele verden.”

Fusionen vil gennemføres ved nye Yoox aktier, som skal erstatte aktierne i Net-a-Porter, der ejes af Compagnie Financière Richemont. Dette en forhøjelse af aktiekapitalen, som vil indebære 65.599.597 nye aktier. Fusionen er indstillet til at være afsluttet i september.

LÆS OGSÅ: ”Richemont vil have Kering og LVMH med i Yoox Net-a-Porter Group”

Bestyrelsen i Yoox godkendte tilbage i april fusionen, der vil give Compagnie Financière Richemont 50 procent af aktierne i Yoox og 25 procent af selskabets stemmerettigheder.

Kilde: Women’s Wear Daily