Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Brugen af bæredygtige tekstiler vækster mere end konventionelle

En ny rapport viser, at efterspørgslen på naturlige materialer stiger mere end efterspørgslen på traditionelle tekstiler.
En ny rapport viser, at efterspørgslen på naturlige materialer stiger mere end efterspørgslen på traditionelle tekstiler.

Flere og flere virksomheder benytter sig af økologisk bomuld, genbrugt polyester og biobaserede fibre. Faktisk så mange, at brugen af miljøvenlige tekstiler vokser mere end brugen af de traditionelle. Det viser en ny undersøgelse foretaget af organisationen Textile Exchange, der arbejder for en grønnere tekstilindustri.

Organisationen nævner, at årsagen til udviklingen kan have noget at gøre med nye produktionsfaciliteter, at konventionel bomuld bliver omlagt og at nye fibre og materialer bliver udviklet.

LÆS OGSÅ: “H&M og Kering går sammen om ny genbrugsteknologi”

Data viser, at volumen af den globale tekstilproduktion er steget med 3,4 procent i 2014, hvoraf de syntetiske fibre udgør 67,5 procent, mens de naturlige fibre udgør de resterende 32,5 procent.

Rapporten nævner blandt andet Nike, The North Face og H&M som en del af de mærker, der benytter sig mest af genbrugt polyester.

Kilde: Just-Style