Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Økonomi, Udland

Store brands ønsker bedre arbejdsforhold i Pakistan

19 Store internationale modemærker, der producerer tøj i Pakistan, har bekræftet deres forpligtigelse til at forbedre arbejds- og miljøforhold i landets tekstilindustri.
19 Store internationale modemærker, der producerer tøj i Pakistan, har bekræftet deres forpligtigelse til at forbedre arbejds- og miljøforhold i landets tekstilindustri.

19 store internationale modemærker, heriblandt H&M , Li & Fung, Gap India og C&A, er gået sammen om at dele gode praksisser i Pakistans tekstil- og tøjsektor. Formålet er at overholde arbejds- og miljøforhold, men samtidig tilsikre, at landet kan bevare sin konkurrenceevne og være attraktivt for internationale købere. Det skriver Just Style.

Repræsentanter fra firmaerne mødtes i sidste måned, hvor de diskuterede resultaterne fra et hollandsk projekt, der har fundet tegn på problemer i den pakistanske tekstilindustri. Ineffektive arbejdspladsinspektioner og manglende sikkerhedskrav til bygninger er medvirkende til, at små lokale producenter ikke kan sælge til EU på GPS+ vilkår. Dette ville ellers betyde, at virksomhederne kunne tjene flere penge.

Målet er internationale standarder

Fremadrettet har indkøbere indvilliget i at oprette en komite, der skal styrke inspektioner og kontraktforhold hos de mindre producenter, så de kan leve op til internationale standarder.

”Det overordnede formål med denne støtteordning er at øge produktiviteten og i sidste ende konkurrenceevnen for tekstilvarer produceret i Pakistan i det multilaterale handelssystem,” siger Francesco d’Ovidio, der er direktør for International Labour Organization (ILO) i Pakistan.

Kilde: Just-Style