Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Grækerne køber luksus trods krisen

Louis Vuitton hitter i øjeblikket i Grækenland, fortæller mærkets direktør. Men modebranchen er alligevel påvirket af krisen.
Louis Vuitton hitter i øjeblikket i Grækenland, fortæller mærkets direktør. Men modebranchen er alligevel påvirket af krisen.

Grækenland er i historisk økonomisk uføre. Men det synes ikke at smitte af på befolkningens lyst til luksusvarer

Louis Vuittons direktør Michael Burke fortæller til New York Times, at mærkets forretning er i vækst i det kriseramte land:

”Faktisk er vores græske forretning eksplosiv. Når økonomien er usikker, poster folk deres penge i materielle aktiver. I sidste uge steg vi med 50 procent. Det er mærkeligt,” siger Michael Burke til den toneangivende amerikanske avis.

Ramt på aktiemarkedet

Selvom grækerne tilsyneladende gerne placerer deres penge klædeskabet, ændrer det ikke på, at krisen har påvirket flere store modevirksomheders aktieværdi. Og faktisk er LVMH, som Louis Vuitton er en del af, en af de hårdest ramte.

I mandags dykkede virksomhedens aktieværdi med 3,5 procent på det europæiske marked, mens eksempelvis Prada faldt med 0,1 procent i Hong Kong.

Et af de få markeder, der til gengæld ikke er særligt påvirket af krisen, er det amerikanske, hvor blandt andet Guess Inc. steg med tre procent. En af grundene til det er, at USA står til at forsætte sin økonomiske fremgang, skriver Womens Wear Daily. Det får aktiekurserne i landet til at stige.

LÆS OGSÅ: “Stigende dollar giver øgede indkøbspriser”

Grækenland skal inden året er omme tilbagebetale 139 millarder kroner, som landet skylder forskellige kreditorer. Det svarer til 12.636 kroner for hver af Grækenlands cirka 11 millioner borgere.

Kilde: The New York Times, Womens Wear Daily