Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne, Udland

Houzz finder ny chefredaktør fra modebranchen

Stylisten og modeformidleren Dorothea Gundtoft skifter København ud med London for at blive chefredaktør for den danske udgave af designportalen Houzz, der bliver lanceret i september.
Stylisten og modeformidleren Dorothea Gundtoft skifter København ud med London for at blive chefredaktør for den danske udgave af designportalen Houzz, der bliver lanceret i september.

Den amerikanske designgigant Houzz, som ifølge The Telegraph ligger som nummer et internationalt indenfor interiør og design, åbner nu en dansk version af sin hjemmeside. I den forbindelse har de headhuntet danske Dorothea Gundtoft, som herhjemme har beskæftiget sig med formidling af mode, livsstil og design på tværs af medier og blandt andet har vundet Elle Style Award for bedste stylist i 2013.

Men det var især hendes arbejde med magasinet N-Degrees.com, som Dorothea selv stiftede og er redaktør for, der fangede Houzz’ opmærksomhed.

“En recruiter kontaktede mig og fortalte mig om Houzz. Jeg gik efterfølgende igennem en lang række interviews, blandt andet et med ejeren Adi Tatarko. Det var en omstændig proces, men det gør også, at du lærer alt om firmaet,” siger Dorothea Gundtoft til Fashion Forum.

Houzz kommer til Danmark

Konceptet er ret simpelt. Man går ind på Houzz’ hjemmeside og finder inspiration gennem hundredevis af kollager. På den måde kan man finde frem til en del nye og etablerede designere, som er skrevet op og som falderi ens smag.

Houzz er allerede populært i udlandet og har over 30 millioner brugere. Nu kommer turen til Danmark, og Dorothea Gundtoft har allerede et klart fokusområde.

Vil præsentere nyt dansk talent

“Et af de områder, vi gerne vil fokusere på, er at finde nye talenter og præsentere dem for vores brugere. Jeg kan mærke, at de andre landes redaktører glæder sig til at dele dansk design og læse artiklerne,” siger Dorothea Gundtoft.

For at finde frem til de nyeste og skarpeste designtalenter planlægger den ambitiøse chefredaktør blandt andet at lave konkurrencer i samarbejde med designskolerne. Hun har også i løbet af sin første måned på det nye job fået over 960 danske designfirmaer til at oprette sig på Houzz.

Dorothea Gundtoft er 27 og dermed en af de yngste redaktører på Houzz.