Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Boozt.com rejser 200 millioner kroner og fortsætter væksten

Sampension, Friheden Invest og en gruppe eksisterende aktionærer står bag kapitaltilførslen til BZT Fashion, som ejer og driver Boozt.com. Kapitaltilførslen styrker virksomhedens vækstmuligheder i det attraktive marked for e-handel med voksen- og børnetøj i midter- og premiumsegmentet.
Sampension, Friheden Invest og en gruppe eksisterende aktionærer står bag kapitaltilførslen til BZT Fashion, som ejer og driver Boozt.com. Kapitaltilførslen styrker virksomhedens vækstmuligheder i det attraktive marked for e-handel med voksen- og børnetøj i midter- og premiumsegmentet.

Boozt.com har en årlig omsætningsvækst på omkring 70 procent siden 2011 og et mål om at være blandt de tre største på markedet. I 2015 forventes omsætningen at runde en milliard svenske kroner med et positivt resultat.

”Boozt.com har en dygtig ledelse og har skabt en platform, hvor virksomheden kan blive en væsentlig aktør inden for mode i Norden. Samtidig har de skabt gode processer og systemer til gavn for kunderne. Derfor har vi valgt at investere i virksomheden,” siger Niels Martinsen fra Friheden Invest.

LÆS OGSÅ: “Kortere ventetid på webshops”

”Boozt.com er en veldrevet virksomhed med en erfaren ledelse, som formår at udnytte mulighederne inden for online fashion. Vi har fulgt Boozt.com i en årrække via vores samarbejde med Sunstone Capital og betragter Boozt.com som en langsigtet investering i vores portefølje af unoterede virksomheder. Der er skabt et stærkt fundament for den fortsatte vækst i virksomheden,” siger Bjørn Kroghsbo, der er senior portefølge manager i Sampension.

Ejerkredsen består nu af blandt andre Sunstone Capital, Verdane Capital VII, ECCO Holding, Sampension, Friheden Invest og selskabets ledelse. En række af de nuværende aktionærer har valgt at deltage i kapitaludvidelsen.

LÆS OGSÅ: “Boozt forbereder sig på børsnotering”

”Vi er glade for at byde Sampension og Friheden Invest velkomne som nye investorer i selskabet, og vi glæder os til at fortsætte væksten, skabe en profitabel virksomhed og indfri både deres og vores forventninger,” siger Hermann Haraldsson, administrerende direktør i BZT Fashion og Boozt.com.

Venturefonden Sunstone Capital har været aktionær siden 2009.

”Vi er glade for kapitaludvidelsen. Vi har fulgt tæt, hvordan virksomheden på blot fem år er gået fra en etcifret millionomsætning til en milliardomsætning. Den store interesse for Boozt.com i forbindelse med kapitaludvidelsen bekræfter, at der er skabt en stærk og værdifuld virksomhed”, siger Jimmy Fussing Nielsen, Managing Partner i Sunstone Capital.

Boozt.com har over 300 brands i sin portefølje af tøj, sko, tasker og accessories. Det samlede marked for online fashion vokser med 15-20 procent om året, og Boozt.com forventer en kraftig konsolidering i sektoren i de kommende år.