Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Ungt dansk brand sætter fokus på dyrevenlighed

Det danske dametøjsmærke Skall Studio er baseret på et bæredygtighedskoncept, hvor især dyrevenlighed vægtes højt. For ifølge de to stiftere er der en hul i markedet, når det kommer til tøj, der tager specielt hensyn til dyrenes velfærd.
Det danske dametøjsmærke Skall Studio er baseret på et bæredygtighedskoncept, hvor især dyrevenlighed vægtes højt. For ifølge de to stiftere er der en hul i markedet, når det kommer til tøj, der tager specielt hensyn til dyrenes velfærd.

I 2013 stiftede Julie og Marie Skall dametøjsmærket Skall Studio med det formål at vise deres kreative og bæredygtige vision med mode. Søstreduoen ville præsentere modebranchen for et brand, der kombinerede det enkle skandinaviske formsprog med et sæt af bæredygtige og dyrevenlige produktionsidealer. For ifølge Julie Skall manglede der et alternativ til de forbrugere, der ligesom hende og hendes søster, ikke kun så bæredygtighed som økologi og genbrug – men også som en ansvarlighed overfor de dyr, der bruges i industrien.

LÆS OGSÅ: “Nyt dansk brand bruger modeller i alle aldre”

“Jeg og min søster er begge vegetarer og bruger ikke skindprodukter i hverdagen, fordi dyrevelfærd er en så inkarneret del af vores værdisæt. Det var derfor kun naturligt, at de værdier blev et vigtigt omdrejningspunkt i vores brand. Derudover har vi selv oplevet, hvor udfordrende det kan være at finde et prisoverkommeligt tøjmærke, der også inkluderer dyrevelfærd i deres bæredygtige profil. Vi så derfor også et hul i markedet for et brand som os,” siger Julie Skall til Fashion Forum.

Fåreflokke på Læsø

At Skall Studio vægter dyrevelfærd højt i deres virke, opleves i deres tilgang til uld – det eneste materiale de bruger fra dyr.

“Vi bruger selvfølgelig ikke skind eller pels, men vi ville gerne nogle uldprodukter, forudsat at det kunne lade sig gøre på en skånsom og dyrevenlig måde. Vi kommer begge fra Nordjylland, og har derfor været meget på Læsø, hvor markerne mange steder er domineret af fåreflokke. Vi undersøgte derfor muligheden for at få produceret vores strikvarer i Danmark, så vi vidste, hvor ulden kom fra og under hvilke forhold fårene blev opdrættet,” siger Julie Skall, og tilføjer, at det uld, der ikke kommer fra Læsø, er genbrugt uld fra italienske leverandører.

LÆS OGSÅ: “Investorer får øje på bæredygtighedens værdi”

Skall Studio har udover det dyrevenlige fokus også en vision om en 100 procent økologisk bomuldsproduktion , hvoraf næsten 50 procent nåes med deres SS16-kollektion. Derudover stammer alt plast og papir brugt til emballage fra enten genanvendte eller bionedbrydelige materialer.