Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Dansk designtalent skaber mode til internationale kunstudstillinger

Den danske designer Nikoline Liv Andersen har baseret sit kreative udtryk på et eksperimenterende grænseland mellem kunst og mode. Hun har derfor på få år formået at slå sit navn fast i internationale kunstkredse.
Den danske designer Nikoline Liv Andersen har baseret sit kreative udtryk på et eksperimenterende grænseland mellem kunst og mode. Hun har derfor på få år formået at slå sit navn fast i internationale kunstkredse.

Nikoline Liv Andersen har sit værksted og kreative udspring i hjertet af København, hvor hun oftest sidder alene omgivet af alt fra maling og pensler til ståltråd og sugerør. For når den 35-årige danske designer skaber sit modedesign handler det ikke nødvendigvis om anvendelighed og funktionalitet – men derimod om at fortælle en historie.

”Jeg har en trang til at fordybe mig i en historie, lade den manifestere sig i et materiale eller en form, og tage mig et sted hen jeg ikke kendte. Det betyder, at mine designs oftest får et kunstnerisk udtryk med et miks af organiske og uorganiske materialer samt klassiske og eksperimenterende snit,” siger Nikoline Liv Andersen til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Dansk designdebutant laver selvlysende tøj”

I 2013 skabte hun således i forbindelse med Dansk Design Talent – Magasin prisen en kollektion, der under navnet ’Kun engle har vinger’ fortalte en historie om en videnskabsmand og hans maskine – og det blandt andet med håndmalet pels, popnitter og hundredevis af sugerør. Kollektionen er senere hen blevet udstillet på danske museer som Martin Asbæk Gallery og Horsens Kunstmuseum.

Internationale museer og en devise om at følge passionen

At Nikoline Liv Andersen har en helt speciel tilgang til mode og kunst er også blevet bemærket udenfor landets grænser. I starten af 2015 udstillede hun for første gang i Paris på Danmarkshuset, i foråret kreerede hun en unikakjole til sangerinden Björk, og til oktober viser hun igen sit originale udtryk ved Henrik Vibskov-butikken i New York.

LÆS OGSÅ: “Internationalt modenavn udstilles i Rundetårn”

Men selvom der i øjeblikket ikke er meget kommercielt tøj at skue hos Nikoline Liv Andersen, udelukker hun ikke, at det kan komme på tale i fremtiden. Passionen vil dog altid være rettet mod en kreative frihed.

”Jeg arbejder og lever ud fra devisen om, at gøre det man er bedst til og det man brænder for. Og jeg elsker at være i det her krydsfelt, hvor kreativiteten virkelig får fuldstændig frie tøjler” siger Nikoline Liv Andersen.

Nikoline Liv Andersen er uddannet fra Kunstakademiets Designskole København, og har under sin uddannelse været i praktik hos både John Galliano og Christian Dior.