Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Faldende detailsalg vækker bekymring

Fra april til maj faldt detailsalget hele 1,2 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Faldet er især sket i varegruppen 'beklædning'.
Fra april til maj faldt detailsalget hele 1,2 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Faldet er især sket i varegruppen 'beklædning'.

Gårsdagens tal kommer efter en stigende tendens i 2014 og en relativt flad udvikling i begyndelsen af 2015. Danmarks Statistik betegner det derfor som en usædvanlig stor tilbagegang i maj. Omsætningen i perioden marts til maj var 0,5 procent lavere end i perioden december til februar.

Det var især et stort fald på 7,8 procent i varegruppen beklædning, der trak salget ned i maj.

“En del af nedgangen skyldes muligvis dårligt vejr i maj, som kan have fået folk til at udskyde køb af sommertøj,” vurderer Danmarks Statistik.

Forbrugerne lader tegnebogen blive i lommen

Økonom i Dansk Erhverv Mira Lie Nielsen kalder tallene er en mavepuster til opsvinget.

“Når detailsalget falder så markant og vi samtidig ser en forbrugertillid, som har været svagt faldende i et par måneder, så er det desværre et tegn på, at forbrugstørken i Danmark ikke er ovre,” siger hun i en udtalelse og fortsætter:

“– Vi har i flere år ventet på, at den høje forbrugertillid reelt blev vekslet til et betydeligt højere privatforbrug. Forbrugernes optimisme er jo først samfundsøkonomisk gavnlig, hvis danskerne reelt bruger flere penge. Men med dagens tal in mente, ser det ikke godt ud for privatforbruget og dermed for den samlede vækst i dansk økonomi,” siger hun.

Detailomsætningen indeholder salget i danske butikker og en del af salget online og udgør knap 20 procent af det samlede privatforbrug.

Kilde: detailfolk.dk