Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Rains vinder grov advokatsag

Det danske regntøjsmærke Rains indgav sidste år en klage mod den advokat, der repræsenterede deres modpart i den bizarre kapringssag. Den klage har Rains nu fået medhold i.
Det danske regntøjsmærke Rains indgav sidste år en klage mod den advokat, der repræsenterede deres modpart i den bizarre kapringssag. Den klage har Rains nu fået medhold i.

Rains kunne sidste år se sig fanget i en absurd sag om ejerforhold, da en af virksomhedens fire ejere påstod, at han under en generalforsamling havde overtaget virksomhedens fulde tegningsret. Sagen endte i voldgiftsretten og efter flere måneder med juridisk tovtrækkeri blev det i december endeligt afgjort, at generalforsamlingen ikke havde legitimitet. Det betød dog ikke, at der var sat endeligt punktum i den bizarre sag, for i forbindelse med rettens afgørelse indgav de tre resterende ejere en klage mod modpartens advokat. Den har de nu fået medhold i af Advokatnævnet. Det skriver Dansk Mode og Textil.

LÆS OGSÅ: ”Rains-kapring endelig forbi”

Afgørelsen betyder, at modpartens advokat, Michael Hasløw Stæhr, er blevet pålagt en bøde på 80.000 kroner for grov tilsidesættelse af god advokatskik. Samtidig bliver det også lagt frem, at det nu er tredje gang, at han sanktioneres af Advokatnævnet.

LÆS OGSÅ: “Rains leverer komet-regnskab med flerdoblede vækstrater”

Ifølge administrerende direktør Daniel Brix Hesselager er han og de to andre ejere stadig rystede over advokatens opførelse, men også glade for afgørelsen.

”Jeg finder det rystende at en advokat som så åbenlyst gang på gang ikke respekterer de advokatetiske principper, og som tilsidesætter loven i sin stræben på at lykkedes, uforstyrret kan drive advokatforretning til gene for de som holder sig på spillepladen. Vi håber at nævnets afgørelse vil bidrage til at få sat en stopper for Michael Hasløv Stæhrs opførsel,” siger Daniel Brix Hesselager til Fashion Forum.

Rains havde I 2014 et årsresultat på 8,6 millioner.