Citycon opkøber norske Sektor Gruppen for 10,9 milliarder kroner

Finske Citycon opkøbte i maj Sektor Gruppen, som er Norges andenstørste ejer og leder af shoppingcentre. Dermed konsoliderer Citycon sin position som Nordens største shoppingcenterspecialist.
19.06.2015 ∙ af JKGF
Foto: Norske Sektor Group omfatter i alt 34 shoppingcentre, hvoraf hovedparten er placeret i Norge (Scanpix).

Den finske butikcentergigant Citycon har overtaget norske Sektor Gruppen for 10,9 milliarder kroner, og ejer nu totalt 55 shoppingcentre i de nordiske lande samt i Estland. Citycon er med opkøbet blevet Europas tredjestørste investor i butikscentre.

”Internationale forhandlere opfatter ofte de nordiske lande som ét marked, og vi kan nu tilbyde dem en samlet nordisk platform,” siger Marcel Kokkeel, der er administrerende direktør for Citycon.

Som følge af transaktionen har Citycon ifølge deres pressemeddelelse opnået en ledende markedsposition i Finland, Sverige, Norge og Estland og samtidigt etableret fodfæste i Danmark med Albertslund Centret. Målet på sigt er at dække hele Norden.

Sektor Gruppen omfatter 34 shopingcentre, med 95 % af dem placeret i Norges tre økonomisk største byer Oslo, Bergen og Stavanger.