Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

HBC køber Tysklands største detailkæde

Det canadiske detailkoncern Hudson’s Bay Company har købt den tyske detailkæde Galeria Kaufhof for 21 milliarder kroner (2,82 milliarder euros).
Det canadiske detailkoncern Hudson’s Bay Company har købt den tyske detailkæde Galeria Kaufhof for 21 milliarder kroner (2,82 milliarder euros).

Det tyske detaillandskab har den sidste tid været præget af opbrud. I sidste uge købte italienske La Rinascente aktiemajoriteten i tyske KaDeWe Group, og i denne uge har den canadiske detailkoncern Hudson’s Bay Company købt Tysklands største detailkæde Galeria Kaufhof for 21 milliarder kroner (2,82 milliarder euro). Det skriver Fashionunited.

LÆS OGSÅ: ”La Rinascente køber aktiemajoritet i KaDeWe Group”

Hudson’s Bay Company ejer i forvejen luksusstormagasinerne Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor og Hudson’s Bay samt outletkæden Saks off 5th og interiørkæden Home Outfitters. Den 345-årige canadiske koncern havde dermed 314 butikker på verdensplan – og nu får de så tilføjet yderligere 120 butikker. For i købsaftalen indgår ikke kun Galeria Kaufhofs 75 tyske butikker, men også kædens 15 belgiske butikker, der går under navnet Galeria Inno.

LÆS OGSÅ: “Central canadisk infkøbsansvarlig roser dansk mode”

Ifølge Hudson’s Bay Companys bestyrelsesformand, Richard Baker, har den canadiske koncern længe været på udkig efter en europæisk detailkæde, da man ønsker at udvide internationalt.

Vi har i mange år holdt nøje øje med det europæiske detailland med henblik på en potentiel ekspansionsmulighed, og vi har især kigget på Galeria Kaufhof, der har formået at blive Tysklands detailkæde nummer 1,” siger Richard Baker til Fashionunited.

LÆS OGSÅ: “Fusion kan give Yoox og Net-a-Porter massive fordele”

Hudson’s Bay Company oplyser, at man ikke har i sinde at udskifte Galeria Kaufhofs ledelse, samtidig med at man også garanterer, at Galeria Kaufhofs 21500 ansatte vil beholde deres job.

Kilde: Fashionunited.