Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Gap vil lukke en fjerdedel af deres butikker

Det amerikanske tøjkæde Gap vil strømline deres aktiviteter ved at lukke 175 butikker og skære 250 jobs.
Det amerikanske tøjkæde Gap vil strømline deres aktiviteter ved at lukke 175 butikker og skære 250 jobs.

I foråret forlød danske Rebekka Bay stillingen som kreativ direktør og vice president i Gap. Det medførte en større omstrukturering i virksomhedens top, hvor Rebekka Bays stilling blev nedlagt og hendes ansvar udeligeret til et designteam, en vicedirektør indenfor produktdesign og -udvikling samt en ny vice president. Og bølgen af omstruktureringer er ikke færdig med at rulle. For Gaps global president, Jeff Kirwan, annoncerede i mandags, at virksomheden indenfor de næste år vil lukke 175 butikker, mens der også er planer om at skære 250 jobs inden udgangen af 2015.

LÆS OGSÅ: “GAP melder om svingende omsætning”

Både butikslukningerne og fyringerne vil primært finde sted på det amerikanske marked, og det er derfor kun et begrænset antal butikker, der lukker i Europa. Jeff Kirwan begrunder de store omstruktureringer med et ønske om at strømline Gaps aktiviteter og optimere virksomhedens præstation.

”Vi er fokuserede på at tilbyde ensartede on-brand produkt kollektioner og forbedre kundeoplevelsen på tværs af alle vores kanaler, herunder en mindre, men mere levende flåde af butikker,” siger Jeff Kirwan til Womens Wear Daily.

To nye ansættelser

Ved præsentationen af den nye strategi kunne Jeff Kirwan også løfte sløret for to nye ansættelser – Steven Sare bliver Gaps nye senior vice president for global merchandising, og Alessandra Brunialti bliver ny vice president for dametøj.

LÆS OGSÅ: “GAP udnævner ny designchef”

Mens Steven Sare tidligere har arbejdet i lignende stillinger hos japanske Uniqlo og Banana Republic, har Alessandra Brunialti en fortid hos Alice + Olivia, Calvin Klein og Vince.

De to nye ansigter er begge tiltrådt deres stillinger.

Kilde: Womens Wear Daily, Just-Style.