Facebook Abonnér
14:40
|
18.03.2018
78787517-0x0ma Foto: Hvert år bliver der smidt omkring otte tons skrald i verdenshavene. Det udgør en stor trussel for miljøet (Scanpix).

Adidas vil lave sportstøj af havskrald

I forlængelse af virksomhedens øgede fokus på bæredygtighed samarbejder Adidas med kendt miljøorganisation om at producere tøj af plastik fra verdenshavene.

| CSR Udland Viden | af Redaktionen

Snart kan man købe sportstrøjer og løbebukser fremstillet af plastik fra verdenshavene. Sporttøjssgiganten Adidas vil nemlig samarbejde med havmiljøorganisationen Parley for the Oceans om at udvikle materialer af plastikskrald fra havene. Samtidig vil virksomheden udfase plastikposer i 2900 butikker verden over, skriver truththeory.com.

LÆS OGSÅ: “Adidas intensiverer afviklingen af farlig kemi”

Meldingen falder sammen med offentliggørelsen af Adidas’ 15. årlige bæredygtighedsrapport. Ifølge rapporten er virksomheden også blevet grønnere på andre punkter: 30 procent af deres bomuld kommer bæredygtige leverandører, hvilket er mere end nogensinde før, og Adidas har ligeledes øget mængden af genanvendeligt polyester i deres produktlinje.

LÆS OGSÅ: “G-Star-kollektion høster internationale priser” 

Parley for the Oceans har tidligere samarbejdet med G-Star Raw om den prisvindende kollektion ”Raw for the Oceans”, der også var produceret af genanvendt plastik fra havet.

Kilde: truththeory.com.

Læs også

Få de vigtigste nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld nyhedsbrev