Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kopenhagen Fur sætter fokus på bæredygtighed på årets folkemøde

Pelsfirmaet har haft god succes med tidigere år at møde meningsdannere såvel som menige borgere under de uformelle rammer på Folkemødet på Bornholm og byder i år blandt andet på en paneldebat om, hvordan vi fremstiller og anvender modevarer stadig mere bæredygtigt.
Pelsfirmaet har haft god succes med tidigere år at møde meningsdannere såvel som menige borgere under de uformelle rammer på Folkemødet på Bornholm og byder i år blandt andet på en paneldebat om, hvordan vi fremstiller og anvender modevarer stadig mere bæredygtigt.

Når Kopenhagen Fur for tredje gang vælger at være med på Folkemødet på Bornholm, skyldes det positive erfaringer fra tidligere års deltagelse. Det fortæller Sander Jacobsen, der er direktør for public affairs og kommunikation i Kopenhagen Fur til Fashion Forum.

“Det er en vældig god platform til at kommunikere reel information og budskaber i forhold til dem, der sætter dagsordenen i politik og medier. Og man kan gøre det i en tæt og uformel kontakt under Folkemødet,” siger han til Fashion Forum.

En fætter-kusinefest for alle, der har lyst

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i den nordbornholmske havneby, Allinge. Formålet er at samle alle borgere såvel som interessegrupper med interesse for demokrati og debat på tværs af politiske partier og holdninger. Det sker igennem uformelle samtaler, taler og møder. Bertel Haarder har kaldt det “en politisk Roskilde Festival med mindre øl og mere snak.”

Helt fri for fest og farver er Folkemødet dog bestemt ikke. Og Kopenhagen Fur har som en del af sin tilstedeværelse gjort det til lidt af en tradition at servere Sol over Gudhjem i den gårdhave, som er en del af virksomhedens faste tilholdssted – den gamle biograf i Allinge. Sildene serveres af flotte, unge damer, ‘gode sild’, som samtidig trækker en tråd til minkenes foder, der blandt andet består af fiskeafskær.

Vil selv være med til at sætte dagsordenen

“Bæredygtighed er et tema, der vejer tungt i den politiske debat i de her år. Derfor mener vi, det er vigtigt, vi som brancheforening og virksomhed selv er med til at sætte dagsordenen. Vi sætter fokus på, at der er en bæredygtig produktionskæde i vores virksomhed,” fortæller Sander Jacobsen til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Overset kundesegment: De ‘almindelige’ mennesker”

Ud over sin velbesøgte silde-happening byder Kopenhagen Fur i år også på en paneldebat, hvor bæredygtighed er temaet. Under debatoplægget “Hvordan fremstiller og anvender vi modevarer stadigt mere bæredygtigt” byder virksomheden til en debat, der i folkemødets natur er åben for alle. Paneldebatten vil også rumme forskningsmæssigt og fagligt input fra Else Skjold, Designskolen Kolding, og i panelet sidder følgende:

Lone Loklindt (Det Radikale Venstre)
Mette Reissmann (Socialdemokraterne)
Mette Dencker (Dansk Folkeparti) og
Else Skjold, Designskolen Kolding
Ordstyrer: Rasmus Nordqvist

Der er gratis adgang til alle events og taler, der er registreret i Folkemødets program. Dog skal man være indstillet på, det kan være svært at finde et sted at overnatte. Sidste år var det samlede antal gæster på over 80.000.

Du kan læse mere om Folkemødet 2015 her.