Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Kwintet får danske ejere og nyt navn

Virksomheden, der er Europas største producent af arbejdstøj, er blevet opkøbt af finansmanden Christian Dyvig og tidligere Ecco-mand Michael Hauge Sørensen.
Virksomheden, der er Europas største producent af arbejdstøj, er blevet opkøbt af finansmanden Christian Dyvig og tidligere Ecco-mand Michael Hauge Sørensen.

Kwintet, der har mærker som Kansas, Hejco og Wenaas i sin brandportefølge, er nu efter en række tumultariske år kommet på danske hænder. Det skriver Dagbladet Børsen.

Fra 1999 til 2005 var firmaet ejet af kapitalfonden Axcel, som i 2005 solgte virksomheden til det svenske investeringsfond IK Investment Partners, der nu sælger til de to danske tøjprofiler.

Kwintet har kørt med store underskud. Dette er på ingen måde de to nye ejere ubekendt, idet de har siddet i bestyrelsen af Kwintet siden sidste år og har fungeret som henholdsvis formand og næstformand.

Erfaring fra IC Group

Christian Dyvig har erfaring fra blandt andet Morgan Stanley, Nordic Capital og Lundbeck Fonden. Michael Hauge Sørensen, der blandt andet stod bag Eccos succesfulde opbygning af markedet i Asien, sidder i dag i en række bestyrelser, blandt andet IC Group.

Kwintet omsætter for godt fire milliarder kroner årligt, men har i en årrække kørt med store underskud. Det senest offentliggjorte regnskab er fra 2013, og her viste resultatet et minus på 500 millioner kroner, skriver dmogt.dk.

Ved ejerskiftet får virksomheden navnet FristadsKansas.

Kwintet hed oprindeligt Fristads Kansas og blev stiftet i 1995 i en fusion mellem det danske arbejdstøjsmærke Kansas, der blev stiftet i 1952, og det svenske arbejdstøjsbrand Fristads, der har givet folk arbejdstøj på siden 1925. Efter en række opkøb, skiftede virksomheden i 2003 navn til Kwintet.

Kilde: Dagbladet Børsen, dmogt.dk, kwintet.com, fristadskansas.dk