Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

SKAT får adgang til kreditkortbetalinger

Fra 2016 vil SKAT få adgang til udenlandske kreditkortbetalinger og kan dermed holde øje med, om udenlandske netbutikker husker at afregne dansk moms.
Fra 2016 vil SKAT få adgang til udenlandske kreditkortbetalinger og kan dermed holde øje med, om udenlandske netbutikker husker at afregne dansk moms.

Det er for nemt for udenlandske netbutikker, som sælger for over 280.000 kroner årligt til danskerne, at undlade at afregne dansk moms. Det er unfair konkurrence, mener Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH). De glæder sig derfor over det nye initiativ fra regeringen, som skal gøre det muligt for SKAT at modtage udenlandske oplysninger om kreditkortbetalinger, så de også kan bruges ved SKATs momsindsatser.

”Det er et rigtigt fint initiativ, som vi er meget glade for. Det kan sikre SKAT og statskassen de rigtige indtægter, samtidig med at dansk e-handel ikke udsættes for ulige konkurrence fra udenlandske konkurrenter, som ikke opkræver den danske moms. Med udgangspunkt i de konkrete betalinger bliver der et meget sikrere grundlag for at afregne moms fra udlandet,” siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.

Tidligere har SKAT kun haft adgang til at tjekke kortbetalinger i skattesager om danske borgere, mens man ikke måtte bruge de samme oplysninger i sager om moms fra EU-lande til Danmark.

SKATs indsats i de seneste år har hentet mange millioner momskroner til Danmark, men FDIH vurderer, at der mangler moms for over 500 millioner kroner årligt.

Læs artiklen hos FDIH her.