Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designstuderende i protestaktion ved Elle Style Awards

Et forslag om at lukke designuddannelsen på KADK og alene have modeuddannelser på Designskolen Kolding har fået de studerende op på barrikaderne. Derfor har de nu planlagt en happening, når Elle Style Awards løber af stablen i aften i DRs Koncerthus.
Et forslag om at lukke designuddannelsen på KADK og alene have modeuddannelser på Designskolen Kolding har fået de studerende op på barrikaderne. Derfor har de nu planlagt en happening, når Elle Style Awards løber af stablen i aften i DRs Koncerthus.

Uddannelses- og forskningsministeriet udgav i sidste uge rapporten ”Anbefalinger til fremtiden for arkitektur og design”. Heri anbefales det, at Beklædningsuddannelsen på Kunstakademiets Designskole lukkes og flyttes til Designskolen Kolding.

Det mener en gruppe studerende på Kunstakademiets Designskole (KADK) imidlertid er en rigtig dårlig idé. Derfor har de planlagt en happening i aften, hvor Elle Style Awards afholder en stort anlagt gallafest i DRs Koncertsal. De studerende vil møde op med flyttekasser og dele flyers ud, hvor der står ”Vi flytter os ikke”.

”Elle Style Awards fejrer jo moden som branche, som fænomen og alle dens forgreninger ud i populærkulturen. Så vi tænkte, det var en oplagt anledning til at gøre opmærksom på, at den mode, der fejres i aften, risikerer at blive beskåret ved at lukke modeuddannelsen i København. Det, synes vi, er en virkelig dårlig idé, fordi så stor en del af modeverdenen er her i byen,” siger designstuderende på 2. semester Morten Alberto Ishøy fra KADK.

De studerende understreger overfor Fashion Forum, at de på ingen måde er ude på at lave ballade ved aftenens stort anlagte gallaevent.

”Vi er på ingen måde ude på at ødelægge noget. Det er en fredelig demonstration, hvor vi står ude foran uden at stille os i vejen og uden at té os tosset. Men ved Elle Style Awards er hele branchen samlet, og når vi laver en aktion der, finder alle hurtigt ud af, hvad det her drejer sig om. De færreste ved det endnu. Vi ønsker at skabe momentum hurtigst muligt, så det her vanvittige forslag forhåbentlig ikke bliver til noget,” uddyber Morten Alberto Ishøy.

De designstuderende har hurtigt svar på spørgsmålet om, hvorvidt det da ikke går meget godt med Designskolen Kolding, selvom den ikke ligger i København.

”Vi har to forskellige profiler. Danmark er stor nok til to forskellige modeuddannelser, så der ligger en god konkurrence – samtidig med vi samarbejder – i at have to forskellige uddannelser. Det er sundt for dansk mode at have to forskellige uddannelser. Vi har intet imod Kolding, vi synes bare, begge skoler har en berettigelse,” siger Morten Alberto Ishøy.

På de studerendes flyers kan man blandt andet læse:

  • Kan man have en modeby uden en modeuddanelse?
  • København som modeby skal have en modeuddannelse med internationalt format.
  • Danmark skal blandt andet leve af innovation og design i fremtiden – herunder også mode.
  • Det siger vi – og det siger Erhvervs- og vækstministeriet. Modens vækstbetingelser er storbyen med Copenhagen Fashion Week, modeindustrien, subkultur, kulturinstitutioner, public affairs og gadekultur.
  • Vækst, diversitet og konkurrence hænger sammen. Den sunde konkurrence mellem Modeuddannelsen på Designskolen Kolding og Beklædning på Kunstakademiets Designskole skal være med til at fremtidssikre dansk design – på bæredygtig vækst, eksport og innovation.

Her kan du læse Udvalget for fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelsers forslag om eventuelt at lukke Beklædningsuddannelsen på Kunstakademiets Designskole lukkes og flytte den til Designskolen Kolding.