Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Lindex: Overvejende bæredygtigt tøj i 2020

Størstedelen af den svenske tøjgigants produkter skal inden de næste fem år komme fra mere eller mindre bæredygtige materialer.
Størstedelen af den svenske tøjgigants produkter skal inden de næste fem år komme fra mere eller mindre bæredygtige materialer.

80 procent af alle produkter skal produceres af mere miljøvenlige materialer, og alt bomuld skal være bæredygtigt. Disse mål har Lindex netop lanceret, og hensigten er at opnå dem inden 2020. Det skriver Just-Style.com.

”Vi arbejder hårdt på at nå vores bæredygtige mål, og vi stræber efter, at alle stykker tøj bliver produceret ved brug af mere bæredygtige processer, der bruger mindre energi, vand og kemikalier og producerer mindre spild,” fortæller Lindex’ administrerende direktør Ingvar Larsson til just-style.com.

I 2014 producerede Lindex 16,3 millioner stykker tøj, der var lavet af bæredygtige tekstiler. Det svarer til 22 procent af hele kollektionen.

LÆS OGSÅ: “Bestseller vil bruge bæredygtigt bomuld” 

Lindex’ CSR-arbejde involverer ikke kun modebranchens belastning af miljøet. Virksomheden arbejder også for at forbedre levevilkårene for sine tekstilarbejdere. Firmaet har undervist 8000 af deres kvindelige tekstilarbejdere i sundhed og helbred, og lige nu arbejder de på at udvikle et redskab, som skal uddanne arbejderne i deres rettigheder og ansvar.

Den svenske tøjgigant blev grundlagt i 1954, og har i dag flere end 490 butikker på 18 markeder.

 Kilde: Just-style.com