Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

To modefolk i Berlingskes Talent 100

Hvert år kårer Berlingske Business Magasin erhvervslivets 100 yngre talenter. Endnu en gang optræder medarbejdere fra modevirksomheder på listen.
Hvert år kårer Berlingske Business Magasin erhvervslivets 100 yngre talenter. Endnu en gang optræder medarbejdere fra modevirksomheder på listen.

”Erhvervslivets rugekasse” og ”morgendagens potentielle topchefer i det danske erhvervsliv.” Sådan lyder et par af beskrivelserne af talentlisten, som Berlingske Business Magasin siden 2003 har udgivet. På listen, der blandt andet tæller Vestas, Danish Crown og Google, optræder to velkendte modevirksomheder: Kopenhagen Fur og The Cloakroom.

Redaktør: Tager altid modebranchen seriøst

Repræsentationen er, ifølge redaktør på Berlingske Business Magasin Claus Skovhus, ikke et udtryk for, at branchen bliver taget hverken mere eller mindre alvorligt end hidtil. Branchen bliver altid taget seriøst på Berlingske, fortæller han.

”Det, vi lægger mest vægt på, er den begrundede indstilling, der skal forklare, hvorfor vedkommende er egnet. Herefter ser vi blandt andet på de indstilledes CV, og hvilke karrieremæssige mål, de har opnået,” fortæller han til Fashion Forum.

Minkfarm og modehus

31-årige Nina Brønden Jakobsen bliver på Berlingskes talentliste præsenteret under overskriften “I aktion for pelsbranchen.” Hun har siden 2012 fungeret som pressekonsulent hos Kopenhagen Fur. Hendes job er at formidle den gode historie ud til brancheaktører og medier. Men karrieren hos Kopenhagen Fur startede med en dårlig historie.

”I 2009 arbejdede jeg på et kommunikationsbureau, som havde Kopenhagen Fur som kunde.  Igennem mit job fik jeg et indblik i, hvordan Kopenhagen Fur håndterede den kommunikationskrise, de stod i efter et Operation X-program om dyrevelfærden på de danske pelsdyrfarme. Jeg besluttede mig for at undersøge, om virksomheden var kommet styrket eller svækket ud af krisen,” fortæller hun til Fashion Forum.

Nysgerrigheden førte til et speciale om emnet, der herefter førte til et job som pressekonsulent hos auktionshuset. I dag besidder Nina et meget alsidigt job, der betyder, at hun den ene dag står på en minkfarm med gummistøvler på og den næste dag er til modeuge i New York.

Selvom talenterne på listen bliver kaldt “morgendagens potentielle topchefer i det danske erhvervsliv” fortsætter hun som pressekonsulent.

“Jeg er meget glad for mit job hos Kopenhagen Fur. Ikke en dag er ens. Og så længe mit arbejde er spændende og udfordrende, bliver jeg,” fortæller Nina Brønden Jakobsen til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”Omsætter for millioner på nystartet shopping-koncept”

Også 29-årige Kasper Brandi Petersen, der er medstifter af The Cloakroom, er udpeget til en af Danmarks nye 100 talenter. Ifølge Berlingske Business Magasin rejste virksomheden i 2014 13 millioner kroner fra internationale investorer og har firecifrede vækstrater.

Tidligere har blandt andre Jens Østrup fra Rosemunde, Nicolaj Christensen fra Ecco og Anne Lose fra Eurowoman været kåret til årets 100 talenter.