Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Økonomi

Konkurrent overtager Belika

Clipper, hvis administrerende direktør tidligere var direktør i konkursramte Belika, overtager strikkonkurrenten.
Clipper, hvis administrerende direktør tidligere var direktør i konkursramte Belika, overtager strikkonkurrenten.

Belikas kurator har besluttet, at konkurrenten Clipper kom med det bedste bud på overtagelse af den nødstedte virksomhed. I løbet af de kommende uger beslutter Clipper, hvorvidt virksomheden skal samles i Clippers lokaler i Herning eller føres videre med placering i både Herning og Ikast. Syv medarbejdere har fået lovning på job i det nye regi. Det skriver Herning Folkeblad. Dermed er der 10 medarbejdere, som nu skal se sig om efter et andet arbejde.

“Vi har ligget få kilometer fra hinanden og været konkurrenter i mange år, men det giver langt mere mening at sætte det samme. Belika har en masse viden og kompetencer, og nu har vi samlet to gamle strikhuse i ét og har 142 års strikkeerfaring samlet et sted. Vi er Nordens ledende strikleverandør, og det ville vi gerne bevare på danske hænder, siger Clippers bestyrelsesformand Helle Wagner til avisen.

Clippers bud bedst ud af fire

Belikas hidtidige administrerende direktør Niels Orloff er ærgerlig over, at kurator ikke valgte hans konsorties tilbud.

“Jeg ville gerne have videreført udviklingen fra det seneste år, hvor nye kunder er kommet til, tidligere kunder er vendt tilbage til Belika, og eksisterende kunder har købt mere,” siger Niels Orloff til Textuelt. Han benytter også lejligheden til at takke alle medarbejdere for at have ydet en engageret indsats i en vanskelig periode hos Belika.

Kuratoren modtog i alt fire bud på Belika, men pegede på Clippers bud som det bedste.

Belika blev grundlagt i 1933, men har i de senere år haft det vanskeligt. Regnskabet for 2013 viste således et underskud på 9,6 millioner kroner før skat.

Clippers nyeste regnskab fra 2014 viste, at virksomheden tjente 776.000 kroner før skat. Clipper er grundlagt i 1955.

Kilde: dmogt.dk