Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Fabric Source biblioteket åbner igen efter flytning

Biblioteket med de bæredygtige tekstiler og materialer, slår igen dørene op efter at have været midlertidigt lukket i forbindelse med Danish Fashion Institutes flytning.
Biblioteket med de bæredygtige tekstiler og materialer, slår igen dørene op efter at have været midlertidigt lukket i forbindelse med Danish Fashion Institutes flytning.

Fabric Sources bæredygtige tekstilbibliotek er faldet godt til i de nye lokaler på Frederikshomls Kanal 30, og er igen åben for besøgende efter aftale. I biblioteket kan man finde et bredt udvalg af tekstiler og materialer, som er nøje udvalgt for deres bæredygtighed. Biblioteket er i sin tid blevet etableret for at skubbe den danske modeindustri i en mere miljøvenlig og bæredygtig retning.

Over 1.000 bæredygtige tekstiler

Fabric Source byder på over 1000 forskellige bæredygtige tekstiler og materialer, og nye kommer løbende til. Senest har den anerkendte østrigske producent Lenzing tilføjet tekstiler, hvor Tencel og Micro Modal er blandt de mest populære.

”De producerer viscose i et lukket system, hvor forskellige faktorer som vand og farvestoffer genbruges, hvilket resulterer i minimalt spild og er blandt de mest miljøvenlige teknologier i verden indenfor tekstiler,” fortæller Suzi Christoffersen, projektleder for Fabric Source.

Et andet populært materiale er lakseskind fra Atlantic Leather. Lakseskind ligner slangeskind i sin struktur og Nike bruger det blandt andet til sine gummisko.

”Garvningsprocessen er mindre belastende kemisk og mindsker presset på andre skindtyper fra ko til slangeskind. Og så er det et biprodukt af fødevareindustrien,” fortæller Suzi Christoffersen.

Individuelle Student Sessions ikke længere mulige

Det er muligt at bestille tid hos Fabric Source til rådgivning og vejledning for at finde bæredygtige metervarer til sit produkt. Fabric-databasen er et åbent system, hvor producenternes kontaktoplysninger er frit tilgængelige, og det er også muligt at få swatches med sig til videre bearbejdning.

De såkaldte Student Sessions som Fabric Source tidligere har tilbudt designstuderende, er ikke længere mulige i de nye rammer.

”De nye lokaler egner sig desværre ikke til det. Skolerne er dog velkomne til at kontakte Fabric Source for at arrangere et besøg, hvor en klasse eller en gruppe elever kan komme og lære om bæredygtige materialer og leverandører,” siger Suzi Christoffersen.

Klik ind på hjemmesiden www.nordicfashionassociation.com for at booke en aftale med Fabric Source.