Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Speed-dating gav nye forretningsforbindelser

Flere danske modevirksomheder er indgået i samarbejder med de vietnamesiske leverandører, der deltog i et speed-dating-event arrangeret af blandt andet Danish Fashion Institute.
Flere danske modevirksomheder er indgået i samarbejder med de vietnamesiske leverandører, der deltog i et speed-dating-event arrangeret af blandt andet Danish Fashion Institute.

Køber du en bøllehat eller kasket fra Soulland er dine nye varer med stor sandsynlighed produceret af bæredygtige producenter i Vietnam. Herretøjsmærket er en af de 27 modevirksomheder, der tilbage i december deltog i et speed-dating arrangement under ”Danish Fashion Links – Access to Sustainable Production”-initiativet, som etablerer kontakt mellem interesserede danske brands og bæredygtige producenter. Efter arrangementet indgik Soulland i et samarbejde med to forskellige leverandører i Vietnam.

”Vi handler faktisk ikke ret meget med Fjernøsten. Vi vil gerne producere i Europa, men vi har haft udfordringer med få produkter – blandt andet caps og hatte. Til arrangementet fandt vi en leverandør, som vi nu er begyndt at få lavet caps hos. Derudover fandt vi en producent, der laver sports-t-shirts, der efterfølgende har produceret nogle specielle t-shirts for os”, fortæller produktionschef hos Soulland, Trine Weber Carlsen til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “Nyt initiativ: Bæredygtige producenter til Danmark” 

Selvom man som kunde skal tilpasse sig vietnamesernes arbejdsrutiner, giver det også en kreativ frihed at arbejde med leverandørerne i landet, fortæller Trine Weber Carlsen. De er nemlig gode til at producere individuelle løsninger til de forskellige virksomheder, ligesom Soulland får produceret tøj af mærkets egne metervarer.

LÆS OGSÅ: “Speed-date bæredygtige producenter fra Bangladesh” 

”Danish Fashion Links – Access to Sustainable Production”-projektets formål er at etablere kontakt mellem asiatiske leverandører og danske brands, lette eventuelle leverandørskift og tilmed gøre skiftet bæredygtigt. I alt afholdes tre speed-dating-events.

Ved næste speed-dating kan danske modevirksomheder møde producenter fra Bangladesh. Arrangementet er gratis og finder sted d. 10. juni på Børsen.

Udfyld spørgeskemaet og tilmeld dig til arrangementet her. Tilmelding sker efter først-til-mølle princippet, da der er et begrænset antal pladser.