Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Konkursbegærede Belika kæmper for at overleve

Ikastvirksomheden, som i over 80 år har været kendt for sin slidstærkte kvalitetsstrik, måtte før påske indgive konkursbegæring. Men ledelse og kurator arbejder i disse dage på højtryk for at finde en måde at fortsætte helt eller delvist på.
Ikastvirksomheden, som i over 80 år har været kendt for sin slidstærkte kvalitetsstrik, måtte før påske indgive konkursbegæring. Men ledelse og kurator arbejder i disse dage på højtryk for at finde en måde at fortsætte helt eller delvist på.

Telefonerne gløder hos den 82 år gamle, traditionsrige Ikast-strikvirksomhed Belika, der tidligere på måneden måtte begære sig konkurs.

Kurator Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater i Aarhus fortæller til Fashion Forum, at hans primære opgave er at holde virksomheden flydende, indtil der kommer en afklaring på, om der er nogen, der vil købe hele eller dele af den. Over for Herning Folkeblad har han givet udtryk for, at han har begrundet håb om, at Belikas 17 ansatte kan beholde deres arbejde.

“Vi forsøger at sælge virksomheden. Det arbejder vi på på fuld tryk, når pressen ikke ringer og forstyrrer os. Vi er i dialog med flere,” siger kurator venligt men travl Fashion Forum.

Også den administrerende direktør i Belika Niels Orloff Bilberg er nærmest konstant optaget på telefonen. Men da det lykkes Fashion Forum at komme igenne, lyder han bestemt ikke som en slagen mand.

“Jeg kan ikke sige andet end jeg allerede har sagt,” er dog hans eneste kommentar.

Turmultarisk ledelsskift

Niels Orloff Bilberg overtog ledelsen af Belika i 2013. Det skete efter, den tidligere administrerende direktør og medejer Henrik Niebuhr pludselig forlod virksomheden samt ejerkredsen og begyndte at arbejde for konkurrenten Clipper. Det efterfølgende årsregnskab underpræsterede med et underskud før skat på 9,6 millioner kroner.

“Vi har haft noget oprydning – en hel del, tror jeg godt, man kan sige – og omstrukturering i løbet af 2013,” sagde Niels Orloff Bilberg i 2014 i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet og fortsatte:

“– Jeg ser lyst fremadrettet. Vi har haft en god start på 2014, hvor vi har gjort os mere synlige blandt vores kunder og haft nogle gode dialoger i gang.”

Belika har igennem årene både været fast leverandør af strik til Politiet, Falck, DSB samt til kvalitetsbevidste, mindre nyhedstrendorienterede private forbrugere.