Pharrell Williams laver bæredygtig tøjkollektion

For at sætte fokus på miljøproblemer er kunstneren blevet stildirektør for et bæredygtigt modeprojekt i Sydafrika med supermarkedskæden Woolsworth.
15.04.2015 ∙ af Redaktionen
Foto: Pharrell Williams vil sætte fokus på fremtidige generationers brug af bæredygtige produkter i nyt sydafrikansk projekt (Wikipedia).

Han har lavet en af årtiets mest hørte sange. Han er netop blevet kåret til årets stilikon af Council of Fashion Designers of America. Og så kæmper han for en miljøvenlig modebranche. Pharrell Williams er en mand af mange opgaver. Nu har han slået sig sammen med butikskæden Woolworths om et projekt, hvor han i rollen som stildirektør skal hjælpe med at skabe en bæredygtig tøjkollektion til supermarkedets sydafrikanske butikker.

Ifølge Miljøstyrelsen har det sydlige Afrika problemer med vandbåren forurening, som f.eks. stammer fra forurenet spildevand fra industrien. Det sætter et stigende pres på verdensdelens knappe vandressourcer.

LÆS OGSÅ: ”H&M-boss har kig på det sydlige Afrika”

For at generere opmærksomhed på disse problemer har Pharrell Williams og Woolworths ligeledes igangsat en designkonkurrence sammen med det økologiske garnmærke Bionic Yarn. Konkurrencen inviterer unge, afrikanske modestuderende til at kreere t-shirts designs, der sætter fokus på et miljøspørgsmål, designerne selv brænder for. Pharrell Williams vil være med til at udvælge og kåre vinderen.

LÆS OGSÅ: “G-Star-kollektion høster internationale priser”

Den succesfulde kunstner har tidligere været frontfigur i G-Star Raw’s bæredygtige denimkollektion ”Raw for the oceans”, der er lavet af genanvendt plastic fra havene.

Kilde: Fibre2Fashion