Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Randers lancerer uddannelse i e-handel

Erhvervsakademiet i Randers tilbyder nu som de første i Danmark en to år lang uddannelse i e-handel.
Erhvervsakademiet i Randers tilbyder nu som de første i Danmark en to år lang uddannelse i e-handel.

Der er i dag kommet et helt nyt uddannelsestilbud i Danmark, for i samarbejde med IT-virksomheden Dan Domain har Erhvervsakademiet i Randers, Dania, oprettet landets første uddannelse i e-handel. Det skriver Århus Stiftstidende.

Vigtig for detailhandlens og Randers’ udvikling

Ifølge Dennis Jensen, der er erhvervs- og udviklingschef i Randers kommune, er den nye uddannelse et vigtigt led i styrkelsen af den danske detailhandel og Randers som by.

”Dels vil vi styrke detailhandelen, som i Randers i lighed med resten landet har det svært. Men vi kan se, at de butikker, som også har en velfungerende net-butik, er dem, der overlever.

Endvidere ønsker vi med uddannelsen at styrke Randers som it-by, og endelig er det målet med at fremme bosætningen i kommunen. Vi ved af erfaring, at når vi får nye uddannelser til byen, så tiltrækker det unge udefra, og flere af dem finder kærester i Randers og ender med at slå sig ned her,” siger Dennis Jensen til Århus Stiftstidende.

LÆS OGSÅ: “Ny uddannelse i bæredygtigt design begejstrer”

Uddannelsen i e-handel er en toårig uddannelse, der er opdelt i en teoretisk og praktisk del. Det betyder, at uddannelsens sidste otte måneder vil være i virksomhedspraktik.

For at blive optaget på uddannelsen skal man enten have en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse med engelsk på C-niveau. Derudover vil alle ansøgere blive indkaldt til en screening-samtale.

Kilde: Århus Stiftstidende