Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Dansk design præsenteres i Milano

De to danske designskoler Via Design og Kunstakademiets Designskole forbereder sig i disse dage til hver deres udstilling i Milano med over 180 udstillere til sammen.
De to danske designskoler Via Design og Kunstakademiets Designskole forbereder sig i disse dage til hver deres udstilling i Milano med over 180 udstillere til sammen.

Den 14. april løfter designskolerne Via Design og Kunstakademiets Designskole sløret for, hvad dansk design byder på i en bred række kategorier fra mode- og møbeldesign til film og business. Det foregår under Milanos designuge i Camper-bygningen i Ventura Lambrate.

Via Design fokuserer på bæredygtighed

Temaet for Vias udstilling er modstandskraft. Det handler om at udfordre status quo og om at se muligheder i ændringer på eksempelvis sociale, samfundsmæssige eller miljømeæssige forhold.

Ifølge Eva Paarmann, som underviser på Via Design, er det vigtigt at retfærdiggøre, hvorfor man skal beskæftige sig med fag, som handler om at udvikle nyt hele tiden, i en verden hvor miljøet er belastet af blandt andet stigende forurening.

”Det kan vi, hvis vi som designere tager ansvar og ikke bare laver nyt for det nyes skyld. Hvis det, vi skaber, er bedre end det, der var, og hvis vi forsøger at imødegå konkrete problemstillinger i designløsningerne. Og det er netop det, vi gør i denne udstilling,” siger hun.

Udstillingen byder blandt andet på møbler, modekollektioner og hjælpemidler til urban gardening, grafisk design, film og virtuel reality.

Kunstakademiet viser hvad dansk design byder på

Kunstakademiets udstilling hedder NØW! og fokuserer på den nye generations fortolkning af dansk design. Udstillerne består af 36 nyuddannede designere samt 45 studerende.

De 36 projekter som NØW! byder på fra nyuddannede designere, er blevet udvalgt blandt en række projekter, der alle er i produktion, prisbelønnet eller på anden vis repræsenterer en skarp kant af designskolens specialer.

Udstillingen strækker sig fra udendørs til indendørs og viser et bredt bud på, hvad dansk arkitektur, design, lys og møbler handler om i 2015.

Begge udstillinger kan opleves fra den 14. til den 19. april i Milanos designuge i Ventura Lambratte.