Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Minus A/S i fremgang efter ejerskifte

Det danske dametøjsmærke Minus præsenterer i igen vækst efter et ejerskifte i 2013 og et strategisk fokus på at investere i optimeringen af interne aktiviteter.
Det danske dametøjsmærke Minus præsenterer i igen vækst efter et ejerskifte i 2013 og et strategisk fokus på at investere i optimeringen af interne aktiviteter.

Dametøjsmærket Minus har i dag fremlagt årsregnskab for 2014, og selvom resultaterne ikke helt har mødt forventningerne, er det stadig en styrket modevirksomhed, der går ind i 2015. For efter en nedgang i 2013 og et ejerskifte til Irena Riberholt Jørgensen og Charlotte Kjær Bruun viser Minus igen positive resultater. Det sker som følge af et massivt fokus på intern virksomhedsoptimering gennem investeringer i alt fra IT-systemer og lagerstyring til design og produktion.

Minus afslutter derfor regnskabsåret 2014 med styrket bundlinje på 300.000 kroner, hvilket er en stigning på 488 procent sammenlignet med 2013. Derudover er driftsresultatet steget fra 172.000 kroner til 709.000 kroner, mens egenkapitalen er vokset fra 1,2 millioner kroner til 1,7 millioner kroner.

Farvel til eksportmarkeder var nødvendigt

I modsætning til bundlinjen, er Minus dog faldet i toplinjen, da bruttofortjenesten for 2014 lander på 2,7 millioner kroner mod 3,8 millioner i 2013. Ifølge de nye ejere er nedgangen dog et naturligt resultat af regnskabsårets investeringer samt at Minus bevidst fravalgte to eksportmarkeder.

LÆS OGSÅ: “DK Company i overskud trods opkøb”

”Vi opererer ikke længere med agenter på det engelske og finske marked, da vi havde overvurderet potentialet. Nu satser vi i stedet på rigtig at få fodfæste på vores eksisterende markeder, hvor flere af dem stadig er i introduktionsfasen. Det går endelig stærkt i Holland nu og der satses stort på Tyskland, hvor vi har fordoblet antallet af agenter,” siger Irena Riberholt Jørgensen til Fashionforum.

Minus er til stede i Danmark, Tyskland, Norge, Holland, Belgien, Schweitz og fra næste sæson også i Østrig. Virksomheden har eksisteret siden 1998.