Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Dansk investeringsfirma søger modevirksomheder

Dansk Generationsskifte, der ledes af den tidligere konservative folketingspolitisker Jens Heimburger, leder efter små og mellemstore modevirksomheder at investere i.
Dansk Generationsskifte, der ledes af den tidligere konservative folketingspolitisker Jens Heimburger, leder efter små og mellemstore modevirksomheder at investere i.

Med en brandportefølje, der blandt andet tæller House of Amber og Aagaard/Kranz og Ziegler, søger investeringsvirksomheden Dansk Generationsskifte at investere i små og mellemstore danske modevirksomheder, der står ved generationsskiftets skillevej.

Kun 25 procent overtages af familie

”Generationsskifte bliver på et tidspunkt aktuelt for mange danske virksomheder. I 25 procent af disse skift vil familiemedlemmer overtage virksomheden, men for resten skal næste generation findes andetsteds – og det er her Dansk Generationsskifte kommer ind.

Gennem 10 har år vi gjort det til vores kernekompetence at styrke kapitalen og sammensætte den rigtige ledelse til en succesfuld videreførelse af virksomheden både nationalt og internationalt,” siger administrerende direktør og hovedaktionær Jens Heimburger til Fashionforum og nævner samtidig, hvordan et generationsskifte kan være følsomt for mange ejere.

LÆS OGSÅ: ”Permira er på jagt efter ny modeinvestering”

”Vi er meget indforståede med, at generationsskifte til andre end familiemedlemmer kan være angstprovokerende. Det er jo ikke ’bare’ en virksomhed, men mange gange et hjertebarn. Derfor begynder vi altid med en uforpligtende samtale, så ejeren eller ejerne kan få en føling med de kompetencer, evner og ambitioner, vi kan bringe til bordet.

Derudover sker det ofte, at den tidligere ejer over en periode får en rådgiverrolle, mens det også i en periode er muligt at beholde en mindre andel af ejerskabet,” siger Jens Heimburger.

LÆS OGSÅ: “Pilgrim har fundet sin nye partner”

Foruden House of Amber og Aagaard/Kranz og Ziegler, råder Dansk Generationsskifte blandt andet også over armaturvirksomheden Damiza A/S og designvirksomheden Room Copenhagen.

Firmaet Dansk Generationsskifte med base i Vester Skerninge og en række lokale investorer købte i februar i år de to smykkefirmaer J.J Aagaard og søsterselskabet Kranz & Ziegler og slog dem sammen. Samtidig med opkøbet blev der lagt en mere fokuseret strategi, der sikrer deres overlevelse og det ny selskab, Aagaard/Kranz & Ziegler, bliver en af de største leverandører til danske og svenske guldsmede, skriver TV2/Fyn.

Tidligere konservativt folketingsmedlem

Ud over sit virke i Dansk Generationsskifte er Jens Heiburger formand for Udvikling Fyn. Han har tidligere siddet i Folketinget for de Konservative og været indehaver af reklamebureauet Heimburger Reklamebureau A/S, som han var direktør og hovedaktionær i. Reklamebureaet havde blandt andet Det Konservative Folkeparti, Peugeot, Jyske Bank, Lego og Acceptcard som kunder og blev solgt til Grey.

I 2005 var han medstifter af typehusfirmaet M2, som han senere solgte 65 procent af ejerandelen i til 234 millioner kroner.