Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Salg af Hugo Boss giver rekordafkast

Investeringsfonden Permira Advisors har solgt sin aktieandel i tyske Hugo Boss. Købet var oprindeligt problemramt, men er endt med at sætte salgsrekord.
Investeringsfonden Permira Advisors har solgt sin aktieandel i tyske Hugo Boss. Købet var oprindeligt problemramt, men er endt med at sætte salgsrekord.

Køb af modebrands har notorisk været en usikker forretning for investeringsfonde. Det ser dog ud til, at den engelske investeringsfond Permira Advisors har knækket koden. Efter drypvist at have solgt deres aktieandele i modevirksomheden Hugo Boss, solgte de i sidste uge deres sidste andel i firmaet. Det gav fonden et samlet afkast på 18,6 milliarder kroner, hvilket betyder, at fondens investorer i alt modtager 8,2 milliarder kroner. Det skriver Business of Fashion.

Dårlig start i 2007

Ifølge Permira er afkastet det største, de har fået ud af deres fjerde investeringspulje, der i 2008 blev rejst med 71,5 milliarder kroner. Investeringsfonden overtog Hugo Boss i 2007, da de i samme ombæring købte Valentino Group for 39,5 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: ”Hugo Boss i vækst for femte år i træk”

Købet af Valentino Group blev kort tid efter nedskrevet med to tredjedele, da salget var svækket af finanskrisen og en nedsat forbrugeroptimisme. Det lykkedes dog at få et godt afkast ud af især Hugo Boss. Fra 2007 til 2014 er Hugo Boss’ samlede salg steget med 60 procent – fra 11,9 milliarder kroner til 17,9 milliarder kroner.

Fokus på ekspansion og egne butikker

Den positive udvikling er eftersigende sket efter et fokus på udrulning af egne fysiske butikker, ekspansion på det amerikanske og kinesiske marked samt kortere tid mellem designprocessen og slutsalg.

”Forretningen bestod tidligere af 70 procent whole sale og 30 procent retail. Virksomheden havde dengang omkring 200 butikker. Nu består forretningen af 55 procent retail, og virksomheden opererer med flere end 1000 butikker. Det afspejler den strategiske historie. Firmaet skiftede fra at være en mærkevare-leverandør til i dag at være en kundefokuseret mærkevare-detailhandler,” fortæller Martin Weckwerth, der er partner i Permira.

Permira solgte Valentino fra i 2013 for 5,2 milliarder kroner til den arabiske investeringsfond Qatar Mayhoola for Investments.

Kilde: Business of Fashion