Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Navne

Studerende laver bæredygtig kjole til miljøminister

De to designstuderende Dea Marcela og Simen Lierhagen har påtaget sig opgaven med at designe den bæredygtige gallakjole, miljøminister Kirsten Brosbøl skal have på til gallafesten senere denne måned for det hollandske regentpar.
De to designstuderende Dea Marcela og Simen Lierhagen har påtaget sig opgaven med at designe den bæredygtige gallakjole, miljøminister Kirsten Brosbøl skal have på til gallafesten senere denne måned for det hollandske regentpar.

Miljøminister Kirsten Brosbøl skal deltage ved modtagelsen af det hollandske regentpar til gallataffel tirsdag den 17. marts. I den forbindelsen har miljøministeren brug for en gallakjole. Og den vil hun have skal være bæredygtig.

”Det var ministerens egen ide at få designstuderende til at designe og lave hendes kjole, da den skal være bæredygtig. Designet centrerer sig om genanvendelsen af en af ministerens egne gamle kjoler. Den vil nu få en moderne opdatering ved brug af nye materialer og teknikker,” fortæller de to designstuderende Dea Marcela og Simen Lierhagen til Fashion Forum.

Opgavens timing er perfekt, da de to designstuderende netop er i gang med et forløb i bæredygtighed på Kolding Designskole.

LÆS OGSÅ:”Modeuddannelserne på KEA bliver bæredygtige”

”Vi synes, det er spændende, fordi vi kan se, at mange elementer i mode- og tekstilbranchen ikke fungerer bæredygtigt. Det handler om, at vi som designere skal lære at tænke bæredygtighed ind i vores designprocesser for at vi kan designe bedre løsninger for fremtiden,” fortæller Simen Lierhagen til Fashion Forum.

”Vi genanvender ministerens gamle kjole og minimerer det antal materialer, som vi skal bruge. Det gavner miljøet. Kjolen har også et aftageligt slæb, der gør, at den ville kunne bruges til flere forskellige events”, fortsætter Simen Lierhagen.

Designerne gør desuden brug af forskellige teknikker, for at puste nyt liv i den gamle kjole og gøre den relevant igen. De arbejder blandt andet med laser-cut teknologi i deres genfortolkning af kjolens elementer for at opnå et budskab om mødet mellem tradition og innovation.

Materialerne som Dea Marcela og Simen Lierhagen har udvalgt, er naturligvis også tænkt i et bæredygtigt sammenhæng.

“Vi bruger 100 procent genanvendt polyester og et nyt japansk tekstil, Milife. Den er ressourcebesparende i fremstillingsprocessen, da den ikke skal væves,” fastlår designerne.

Kjolen forventes at være færdig og klar til miljøministeren på lørdag.