Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Konkurrence gav designstuderende bæredygtigt boost

Bæredygtig mode er vejen frem, hvis man spørger Kirstine Marie Hansen, der deltog i stor, international designkonkurrence.
Bæredygtig mode er vejen frem, hvis man spørger Kirstine Marie Hansen, der deltog i stor, international designkonkurrence.

Da årets EcoChic Design Award-konkurrence blev afholdt under Hong Kong Fashion Week i januar, var den danske KEA-studerende, Kirstine Marie Hansen, blandt de 10 finalister. Selvom vindertitlen gik til en britisk studerende, har konkurrencen givet den unge designer endnu mere smag for bæredygtig mode.

”Jeg mener, det er vejen frem at være bæredygtig. Modeindustrien, som vi kender den i dag, vil ikke eksistere i fremtiden uden bæredygtighed,” fortæller Kirstine Marie Hansen til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: “KEA-studerende med i finalen ved EcoChic Design Awards”

Udover udfordringerne i konkurrencen gav de ni andre finalister også Kirstine Marie Hansen en masse erfaringer.

”Alle i konkurrencen havde et meget forskelligt syn på, hvad bæredygtighed er. Så vi har delt meget med hinanden og lært af hinandens erfaringer. Og så betyder det bare meget, at der bliver lavet en så stor konkurrence med fokus på bæredygtig mode” siger hun til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”EcoChic-designkonkurrence afgjort”

EcoChic Design Awards har til formål at inspirere studerende og nyuddannede designere til at skabe mere bæredygtigt tøj. Vinderen belønnes med muligheden for at designe en capsule-kollektion af genbrugsmaterialer.