Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Designer stiger af kollektionsræset med nyt koncept

Den ene halvdel af det hedengangne Spon Diogo prøver kræfter solo med et moderne skrædderi og dertilhørende butik. Hun vil genfinde den kreative frihed.
Den ene halvdel af det hedengangne Spon Diogo prøver kræfter solo med et moderne skrædderi og dertilhørende butik. Hun vil genfinde den kreative frihed.

Rå kælderlokaler i Nansensgade danner rammerne for Mia Lisa Spons nye forretning. Designeren åbner den 24. marts M/L/S Studio – en kombination af åbent designstudio, skrædderi og butik. Her vil hun skræddersy tøj til kunder og sælge modeller off the rack. Alt sammen i hendes eget tempo.

”Det her handler om at have hænderne begravet i design og skrædderi. Det er en ambition om at lave de ting, jeg elsker. Uden sæsonræs, to årlige kollektioner, shows og messer,” fortæller Mia Lisa Spon til Fashion Forum.

Plads til kreativitet og kundekontakt

Mia Lisa Spon har tidligere været en del af det anerkendte brand Spon Diogo, der blev begæret konkurs i 2012. Dyre, eksklusive kollektioner, shows, presseagenter og alt, der ellers hører til det at være en stor spiller på den danske modescene, betød, at der ikke var tid til at dyrke kreativiteten.

LÆS OGSÅ: “Spon Diogo vinder Max Factor New Talent Award 2012”

”Spon Diogo var forbundet med en hel masse logistik. Der var en masse på spil. Den kreative proces var måske 10 procent af arbejdet,” fortæller Mia Lisa Spon. Nu er det bare hende og hendes lokaler, som hun selv siger. Det giver hende mulighed for at skrue op og ned for blusset, som hun ønsker det. Hun glæder sig især til at have en direkte interaktion med de kvinder, der skal gå med tøjet.

LÆS OGSÅ: “Spon Diogo: Paris skal se, hvor seje vi er”

Mia Lisa Spons studie åbner den 24. marts i Nansensgade 69. Her kan man få syet alt fra bukser til brudekjoler og tilmed se på, mens processen er i gang. Toppe og nederdele kommer til at koste 800-1.200, imens aftenkjoler ligger på 3.000-5.000. Prisen på det skræddersyede tøj afhænger af opgave og kundens budget.