Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Modeuddannelserne på KEA bliver bæredygtige 

Bæredygtighed har længe fyldt meget på KEA, men fra sommeren 2015 bekender alle fashion-specialer på Design sig til bæredygtighed.
Bæredygtighed har længe fyldt meget på KEA, men fra sommeren 2015 bekender alle fashion-specialer på Design sig til bæredygtighed.

Tidligere har udvalgte specialer på KEA Design haft bæredygtighed som fokuspunkt, men som noget nyt vil alle uddannelser, der bare smager af mode bekende sig til bæredygtighed fra sommeren 2015.

”Vi vasker alt brunt til grønt. Det er det udgangspunkt, vi synes al fashion skal have. Og derfor gør vi noget ved det,” siger programchef på Design Mette Harrestrup.

”Vi er de første, der gør det. Mens andre har et modul her og der om bæredygtighed, er det et grundvilkår for uddannelserne på KEA. Fra Pattern design til Fashion Management. Og hos os er det ikke kun teorier, det er i høj grad hands on – hvordan man klipper et stykke stof med mindst mulig spild til at indtænke en bæredygtig værdikæde, når man sourcer,” uddyber hun.

Også smykkeproduktion skal være bæredygtig

Selv PBA i smykker skal med tiden være bæredygtig, da det er en enormt forurenende industri.

Allerede nu kan kommende studerende søge ind på de bæredygtige specialer, som begynder til sommer. Og det er den eneste fremtid, der giver mening:

”Bestseller regner med, at halvdelen af virksomhedens bomuldsforbrug om fem år vil være bæredygtigt. De fleste virksomheder ved godt, at de er nødt til at gå den vej – almindelig sund fornuft og presset fra forbrugerne er for stort til andet,” siger programchef Mette Harrestrup.