Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Danskerne er Europas webshopaholics

Efter briterne er danskerne de EU-borgere, der køber mest på nettet, viser en ny undersøgelse.
Efter briterne er danskerne de EU-borgere, der køber mest på nettet, viser en ny undersøgelse.

Danskerne bliver mere og mere glade for at handle på nettet. En ny undersøgelse fra EU-Kommissionen viser nemlig, at 78 procent af danskerne har prøvet at handle på nettet i 2014 til forskel fra 2011, hvor 70 procent havde prøvet det.

Det placerer Danmark på en andenplads kun overgået af Storbritannien. Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

“Vi har set tocifrede vækstrater i e-handlen de senere år, og det vil sandsynligvis fortsætte en årrække endnu. Danskerne er dog stadig også glade for at handle i de fysiske butikker, og de to handelsformer supplerer hinanden godt, så forbrugerne har mange valgmuligheder, når de skal shoppe,” siger Marie Louise Thorstensen, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Danmark er dog ikke alene om at handle på online. Vi er skarpt forfulgt af nordmændene og svenskerne, som også har taget nethandlen til sig.

Handler for 80 milliarder kroner

Ifølge Dansk Erhvervs egen analyse handlede danskerne for 80 milliarder kroner på nettet sidste år, og det er en ny rekord.

Dansk Erhvervs beregninger viser desuden, at nethandlen i 2014 udgjorde cirka 10 procent af danskernes privatforbrug, når man ikke medregner udgifter til boligen.