Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Ny uddannelse i bæredygtigt design begejstrer

Modebranchen mangler designere med en skoling i bæredygtighed, og derfor er ny uddannelse nødvendig, mener designer Mads Nørgaard og Pia Odgaard, CSR-chef hos Dansk Mode og Tekstil.
Modebranchen mangler designere med en skoling i bæredygtighed, og derfor er ny uddannelse nødvendig, mener designer Mads Nørgaard og Pia Odgaard, CSR-chef hos Dansk Mode og Tekstil.

Det er vigtigt for branchen, at der nu bliver oprettet en diplomuddannelse i Sustainable Fashion Design specifikt rettet mod designere. Det fortæller Pia Odgaard, CSR-chef i Dansk Mode og Textil.

”Designerne har en meget essentiel rolle i forbindelse med bæredygtighed. Det er designeren, der bestemmer, hvilke materialer, der skal bruges, hvordan de skal sammensættes og i sidste ende, hvordan tøjet skal vedligeholdes. Vi håber, at designerne får nogle praktiske redskaber, de kan bruge i den proces,” fortæller Pia Odgaard til FashionForum.

Bæredygtighed i designerens DNA

Bæredygtighed er et vigtigt, men bredt begreb i modeindustrien. Derfor er det positivt, at der nu bliver udbudt en uddannelse i det, mener designer Mads Nørgaard. Han har længe været fortaler for en mere bæredygtig modebranche.

”Det bør være en naturlig del af både design- og produktionsuddannelser at tage aktivt stilling til vores verden og dermed også bæredygtighed. Samtidig er bæredygtighed umådelig komplekst, så det kræver, at man har en bæredygtig tankegang i hvert aspekt og hver en del af det at producere et stykke tøj. Fra design til valg af tråd, stof og emballage, transport og brug,” siger han til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: Ny uddannelse i bæredygtig mode

Han tilføjer desuden, at det er en stor hjælp for et brand, hvis nye designere har bæredygtighed i deres design-DNA fra start, fordi det har været integreret i deres skolegang.

Uddannelsen udbydes af Kunstakademiets Skoler for Design og Arkitektur i samarbejde med Danish Fashion Institute, Dansk Mode og Textil og Nordic Initiative Clean & Ethical. Læs mere og ansøg her.