Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt brand: Insourcing er langt fra umuligt

Det nye danske strikmærke Knots for Knits får strikket 50 procent af deres kollektioner i Danmark. Hvis der var dansk kapacitet til det, ville det tal være 100 procent.
Det nye danske strikmærke Knots for Knits får strikket 50 procent af deres kollektioner i Danmark. Hvis der var dansk kapacitet til det, ville det tal være 100 procent.

Da Martin Petersen kom på idéen om det nye strikmærke Knots for Knits, var der ingen tvivl om, at det skulle have sit designmæssige afsæt i de stolte, danske striktraditioner. Det betyder derfor, at der ikke arbejdes med blandingsmaterialer eller vævninger – og selvfølgelig at halvdelen af strikproduktionen ligger i Ikast.

”Knots for Knits handler ikke om hurtigproducerede varer, men om kvalitet og tung strik til både herre og damer. Det var derfor helt naturligt at basere designet på de danske striktraditioner, der hovedsageligt udspringer fra Ikast. Jeg indgik derfor et samarbejde med en 80 år gammel strikvirksomhed i området, der til fulde forstår visionen bag mærket,” siger Martin Petersen til FashionForum, og understreger, at den jyske strikvirksomhed ønsker at være anonym.

Lav erhvervskapacitet er en hindring

Samarbejdet med den jyske strikvirksomhed har betydet, at Knots for Knits får produceret 50 procent af deres strik i Danmark, mens det færdige produkt sættes sammen i Polen, hvor også de resterende 50 procent strikkes. Ifølge Martin Petersen var drømmen at kører al produktion indenfor de danske grænser, men en nedgang i strikning som erhverv har gjort det problematisk.

”Vi vil gerne insource al vores produktion til Danmark, men vi har måtte erkende, at der desværre ikke er systuer nok. Vi har derfor halvdelen af vores produktion i Polen, fordi andet ikke er muligt,” siger Martin Petersen og peger samtidig på alle de fordele insourcing tilbyder for en modevirksomhed.

LÆS OGSÅ: “Dansk brand: Ingen lån, ingen investorer og ingen overproduktion”
”Dét at have produktionen så tæt på betyder enormt meget, fordi det giver os en bedre kontrol over kollektionerne, strømliner kommunikationen på tværs af virksomhedens led og sparer os en del i fragtomkostninger”.
Man kan godt holde konkurrencedygtige priser

Martin Petersen understreger også, at man virksomhed ikke skal være så bange for forhøjede produktpriser som følge af insourcing.

”Der er mange der tror, det er rigtigt dyrt at insource produktion, men selvom det er dyre end i Asien eller Mellemøsten, kan det sagtens lade sig gøre at holde et konkurrencedygtigt prisniveau. Vores kollektion rangerer eksempelvis mellem 599 til 2599 kroner,” siger Martin Petersen.

Selvom Knots for Knits’ første kollektionen først vil være i butikkerne til august, kan man allerede nu finde enkelte styles i den københavnske butik Wardrobe 19.