Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Pandora møder forventningerne – og lidt til

Pandora opjusterede i december forventningerne til årsregnskabet, og med en rekordomsætning er de nu mere end indfriet. Der er dog ingen penge til Kasi-Jesper.
Pandora opjusterede i december forventningerne til årsregnskabet, og med en rekordomsætning er de nu mere end indfriet. Der er dog ingen penge til Kasi-Jesper.

Den danske smykkegigant Pandora hævede i tredje kvartal af 2014 forventningerne for årets fjerde og sidste kvartal med hele 500 millioner kroner. Målet for var derfor at nå over 11,5 milliarder kroner for regnskabsåret 2014. I dag kunne Pandora så løfte sløret for en omsætningsstigning på 32 procent, der landede virksomheden på svimlende 11,9 milliarder kroner – og det bedste resultat til dato.

Ifølge Pandoras administrerende direktør Allan Leighton er salget af armbånd og charms steget med 25 procent, mens salget af ringe er steget med mere end 1 billion danske kroner. Derudover har Pandora åbnet mere end 1400 nye butikker på verdensplan, hvilket er en vigtig faktor i virksomhedens flotte resultat og den videre vækst. Pandora forventer, at omsætningen i 2015 vil runde 14 milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Pandora vil åbne 78 nye butikker i Tyskland

Årsregnskabet viser også, at det ikke kun er Pandoras toplinje, der er i topform. For også på bundlinjen er væksten solid med et årsresultat på 3,1 milliarder kroner. Det er en stigning på 39,5 procent fra forrige års 2,2 milliarder kroner.

Nul og niks til Kasi-Jesper

Jesper Nielsen bedre kendt som Kasi-Jesper solgte i 2010 sin andel i Pandoras datterselskab Pandora Central Western Europe tilbage til Pandora-koncernen. I denne salgsaftale blev der indgået en kontrakt, som betød, at Kasi-Jepser ville få en såkaldt ’earn-out’ betaling, baseret på Pandoras indtjeningstal til og med 2014. I Pandoras netop offentliggjorte årsregnskab estimerer virksomheden, at denne udbetaling er lig nul.

Der vil forekomme en ekstern vurdering af Pandoras opgørelse i de kommende måneder.