Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Flere britiske mode- og tekstiljobs på vej

Ifølge en rapport vil de britiske tekstilindustri skabe 20.000 nye arbejdspladser de næste fem år som følge af insourcing af produktion.
Ifølge en rapport vil de britiske tekstilindustri skabe 20.000 nye arbejdspladser de næste fem år som følge af insourcing af produktion.

Ifølge en rapport, der bakkes op af den britiske tekstilmogul Lord Alliance, er den britiske tekstileksport fordoblet fra 2003 til 2013 og alene i år er der skabt 5.000 nye arbejdspladser indenfor sektoren. De næste fem år forventes tekstilindustrien at generere 20.000 nye jobs som følge af insourcing. Det skriver pambianconews.com.

De nye arbejdspladser vil især blive forsøgt etableret i Lancashire og West Yorkshire, der stadig lider under lukningen af produktionsvirksomheder i 1970’erne og 1980’erne.

LÆS OGSÅ: “Britiske tekstillønninger er lavest”

Storbritannien er det 15. største tekstiler producent i verden. Mode- og tekstilbranchen bidrog i 2013 med omkring ni milliarder pund (cirka 89 milliarder danske kroner) til den britiske økonomi og beskæftigede omkring 100.000 mennesker. Sektoren eksporterede samme år for 5,5 milliarder pund (omkring 60 milliarder kroner).

LÆS OGSÅ: “Insourcing kan være en konkurrencefordel”

Lord Alliance, der er stifter af den internationale tekstilgruppe Coats Viyella Plc ( i dag ’Coats Pls’), vurderer, at blandt andet højere lønninger i Asien vil øge salget af hjemmeproducerede produkter på det britiske marked.

Nogle af de forhandlere, der i stigende grad gør brug af insourcing, er ifølge pambianconews.com Asos og Marks and Spencer.

Kilde: Pambianconews.com, www.mbs.ac.uk