Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Branchemeddelelse fra Danish Fashion Institute

Danish Fashion Institute, Copenhagen Fashion Week, Dansk Design Center og INDEX: Design to Improve Life indgår som selvstændige datterselskaber i fonden Design Society.
Danish Fashion Institute, Copenhagen Fashion Week, Dansk Design Center og INDEX: Design to Improve Life indgår som selvstændige datterselskaber i fonden Design Society.

Kære modebranche,

Vi er meget glade for at kunne orientere om, at der er opnået enighed om at etablere en ny fond, Design Society, hvor Danish Fashion Institute herunder Copenhagen Fashion Week, Dansk Design Center og INDEX: Design to Improve Life indgår som selvstændige datterselskaber.

Design Society er jo, som I nok ved, navnet på det “bofællesskab”, vi har haft de sidste to år med Dansk Design Center og INDEX: Design to Improve Life på H.C. Andersens Boulevard. Nu tager vi det skridtet videre og forener for alvor kræfter med de to organisationer for sammen at styrke væksten og udviklingen i design- og modeindustrien.

Design Society bliver således moderselskab for Danish Fashion Institute herunder Copenhagen Fashion Week, Dansk Design Center og INDEX: Design to Improve Life. Organisationerne vil fortsat drive egne projekter som hidtil, men også etablere fælles aktiviteter med det formål at styrke design og mode i Danmark.

Design Society etableres med støtte fra staten, Vækstforum for Hovedstaden og Københavns Kommune. Initiativet er en del af opfølgningen på regeringens Vækstplan for kreative erhverv og design. Fonden forventes stiftet marts 2015.

I en pressemeddelelse i dag siger de tre organisationers bestyrelsesformænd Niels Eskildsen for Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week, Lars Mikkelgaard-Jensen for Dansk Design Center og Jens Wittrup Willumsen fra INDEX: Design to Improve Life:

”Stærke designkompetencer er centrale for Danmarks fremtidige vækst og velstand. Ved at forene kræfterne kan vi tydeliggøre værdien af design i produktudvikling, services, i forhold til bæredygtig vækst og anvendelse af nye materialer mv. Samtidig kan vi gennem et tættere samarbejde udvikle større, strategiske udviklingsaktiviteter og events til gavn for erhvervslivet, der kan bidrage til at fastholde og tiltrække investeringer og talenter til Danmark. Vi er meget glade for perspektiverne og de muligheder, det nye setup rummer for design og mode. Det er lykkedes at lave en stærk fælles ramme, samtidig med at Dansk Design Center, INDEX: Design to Improve Life og Danish Fashion Institute bevarer hver deres særlige træk.”

For Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week rummer det nye Design Society et kæmpe potentiale og helt andre perspektiver for både organisationen og dermed også branchen.

”Ved at blive tænkt ind i en større sammenhæng og mere faste rammer for vores finansiering, får vi et mere stabilt setup, som giver os ressourcer og rammer til at arbejde mere visionært. Vi kommer til at kunne slå en stærk ring om branchen i samarbejde med branchens øvrige organisationer. Og skabe de bedste muligheder for at styrke modebranchens udvikling, gå forrest omkring bæredygtighed og synliggøre dansk mode og modeugen internationalt,” således siger Eva Kruse, adm. direktør i Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week

Vi er glade for at kunne bringe denne nyhed om et styrket Danish Fashion Institute og herunder også Copenhagen Fashion Week – ikke mindst inden hele branchen samles til modeuge i København i næste uge.

Med ønsket om en god modeuge til alle!

Danish Fashion Institute