Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modefolkefest: Copenhagen Fashion Festival indtager København

Så skydes Copenhagen Fashion Festival snart i gang og denne gang med flere kulturelle modebegivenheder end nogensinde. Blandt andet omdannes Design Society på H.C. Andersens Boulevard til et spændende modecentrum med modeudstillinger, -film og –foredrag.
Så skydes Copenhagen Fashion Festival snart i gang og denne gang med flere kulturelle modebegivenheder end nogensinde. Blandt andet omdannes Design Society på H.C. Andersens Boulevard til et spændende modecentrum med modeudstillinger, -film og –foredrag.

I næste uge, fra 28. januar til 1. februar, kan københavnerne få mode helt ind under huden, når den kulturelle begivenhed Copenhagen Fashion Festival fylder Københavns gader, museer og butikker med modebegivenheder – også for folk, der ikke har professionel tilknytning til modebranchen. Det sker samtidig med, at branchebegivenheden Copenhagen Fashion Week løber af stablen.

Mød modeblog-stjerner i Design Society

På grund af vintervejret rykker modefestivalens centrum inden for i Design Society på H.C. Andersens Boulevard, der i modeugens navn omdannes til et folkeligt modeknudepunkt. Huset kommer blandt andet til at danne rammen for minikonferencen Fashion Talks – en række foredrag og paneldebatter, hvor Københavns modeinteresserede kan få et solidt indblik i, hvad der sker bag kulisserne i modebranchen.

Med temaer som ”blogging” og ”job i branchen” vil nogle af de mest kendte modeprofiler indtage talerscenen, herunder den fransk/engelske bloggerstjerne Camille Charrière fra Camille Over the Rainbow, Marie Jedig fra bloggen Vilde Kaniner, PR-chef for Ganni Helene Skytte, designeren Asger Juel Larsen og mange flere. Det bliver Moussa Mchangama, der er redaktør på DANSK magazine, som vil tilsikre, debatten bliver både underholdende og berigende.

Samarbejde med DRK – se dokumetarer om modeverdenen

Københavns fashionistaer kan også nyde et lille afbræk fra byens moderæs og sætte sig til rette, når der i festivalens Fashion Cinema vises modefilmene In Vogue: The Editor’s Eye og Mademoiselle C i samarbejde med DRK. Der afholdes også Popup Cinema i samarbejde med Copenhagen Fashion Film med screeninger af en række helt nye kortfilm.

I Design Society finder man desuden to modeudstillinger i bæredygtighedens tegn, blandt andet The Good Guys, som graver ned i mændenes univers og udstiller bæredygtig herremode – heriblandt udenrigsminister Martin Lidegaards bæredygtige jakkesæt fra David Andersen.

Kom til fredagsøl med Mads Nørgaard

Endelig inviteres der til foredrag og fredagsøl i selskab med Mads Nørgaard, klædeskabsekspert Else Skjold og Peter Nicolai Gudme Christensen fra Euroman, som vil diskutere herremode og komme ind på spørgsmål som: Hvad ligger til grund for mænds tøjpræferencer? Og er mænds tøjforbrug mere bæredygtigt end kvinders?

Særudstillinger på Designmuseum Danmark

Under modefestivalen inviterer både Designmuseum Danmark og Nationalmuseet inden for til særarrangementer om mode.

På Designmuseum Danmark arrangeres omvisninger med kuratoren bag den nye permanente udstilling Fashion & Fabric. Man kan også tilmelde sig familieworkshop om modeskitser, hvor man kan eksperimentere med modeillustrationer. På Nationalmuseet præsenterer Kopenhagen Fur udstillingen Imagine Talents 2015, som er en samling af 21 af verdens dygtigste designstuderendes innovative pelskreationer.

Få sat håret helt gratis

Copenhagen Fashion Festival er mere end kulturelle oplevelser. I forbindelse med festivalen er der også attraktive shopping- og stylingoplevelser.

Traditionen tro installerer hårplejemærket TRESemmé en ”Blow-out Bar”, denne gang både på Nytorv og i Field’s, hvor man kan få stylet håret ganske gratis.

Fashion Night Out er endnu en populær begivenhed, hvor byens bedste butikker sænker priserne, skruer op for musikken og inviterer indenfor, når mørket er faldet på fredag aften den 30. januar. Og banker hjertet for både shopping og bæredygtighed, kan man bevæge sig ud på den grønne shoppingrute Green Walk, som guider forbi de bedste butikker, der forhandler bæredygtige livsstilsprodukter.

Se hele programmet samt mange flere detaljer om de nævnte arrangementer på www.copenhagenfashionfestival.com og via den officielle app, som allerede nu kan downloades i App Store.