Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne, Udland

Tidligere dansk model får designkarriere i New York

Betina Holte slog igennem som model i New York i slut halvfemserne, men i dag står hun på den anden side af podiet med nål og tråd i hånden og lancerer sin debut kollektion til foråret under eget navn.
Betina Holte slog igennem som model i New York i slut halvfemserne, men i dag står hun på den anden side af podiet med nål og tråd i hånden og lancerer sin debut kollektion til foråret under eget navn.

I 1998 tog modelkarrieren Betina Holte til New York, men efter nogle år som Ralph Lauren’s husmodel, fandt hun beklædningsarbejdet mere tiltrækkende end modelpodiet. Det blev starten på en designkarriere, som førte hende til Zac Posen’s design-team og videre til bekendtskabet med modechefen Fernanda Sousa, som nu er én af hendes samarbejdspartnere på hendes kommende kollektion.

Den tidløse sorte

Konceptet for kollektionen er en kerne-garderobe af beklædningsgenstande, som skal kombineres med de kommende kollektioners genstande. Grundfarven bliver sort, da det ifølge Betina er en tidløs ”farve”, som nemt kan kombineres med andre farver.

”I min debut kollektion er alle beklædningsgenstande sorte. Vi bærer alle sort. Vi elsker sort, og det er nemt at sammensætte sort og elske for en længere periode. Dog kommer vi også til at lave sæsonpræget genstande, fx farverige silkegenstande til foråret og strik til efteråret. Basic tøj med farvetilføjelser,” siger Betina Holte til Womens Wear Daily.

LÆS OGSÅ: “Dansk designer åbner butik i L.A”

Da Betina Holte startede med at kreere egne designs, solgte hun dem på loppemarkeder og i mindre butikker i New York og København. Men da hun ville udvide produktionen, mødte hun skepsis fra branchen omkring hendes designvision. Dette skyldtes hendes tidligere modelkarriere, og hun blev stemplet som “modellen-som-vil-være-designer”. Modstanden slog hende dog ikke ud, og hendes vision og æstetik er i dag stadig stærk.

Hendes samarbejdspartner Fernanda Sousa, har hele tiden været imponeret af Betina Holte’s gå-på-mod, disciplin og defineret beklædningskoncept. Fernanda Sousa mener, at mange i modeindustrien bliver hurtigt påvirket af alle andres mening og ikke tør at tage chancer. Derfor ser hun Betina Holte som en stærk designer, der holder fast ved sin vision.

”Det handler om at tage nogle chancer og ikke at være bange for at lave tøj, som DU gerne vil lave det, i stedet for at prøve at lave det samme, som alle andre gør,” lyder det fra Betina Holte

Kollektionen bliver lanceret på Betina Holte’s hjemmeside til foråret 2015.

Kilde: wwd.com